Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Slovák Frťala se upsal Jablonci. Ambiciozní trenér kvůli angažmá opustil Varnsdorf

Fotbalisté Jablonce mají nového trenéra. Jaroslava Šilhavého na lavičce momentálně osmého týmu nejvyšší tuzemské soutěže nahradí dosavadní trenér druholigového Varnsdorfu Slovák Zdenko Frťala. Ten se tak poprvé ve své trenérské kariéře objeví na lavičce prvoligového týmu.

„Bylo to trochu nečekané a narychlo, ale vzhledem k tomu, že jsem v lize ještě netrénoval, se ta nabídka nedala odmítnout,“ přiznal bezprostředně po uzavření dohody nový jablonecký trenér. „Jablonec má za sebou bohatou historii a věřím, že má před sebou ještě bohatší budoucnost. Myslím, že tohle mužstvo má svoji kvalitu. To, že se v závěru podzimu nedařilo, je pro nás signálem, že ti kluci mají navíc,“ uznal Frťala s tím, že jablonecký celek samozřejmě sledoval a zná.

Hráči musejí v zimě počítat s tvrdou kondiční přípravou. „Potenciál v sobě kluci mají, nejsou tady určitě pro nic za nic. Musíme se všichni snažit tyto kvality v hráčích probudit, aby ukázali, proč se v Jablonci objevili,“ dodal odhodlaně nový trenér.

Pětačtyřicetiletý Frťala přichází do týmu v období, kdy Jablonec výsledkově tápe a atmosféra není po odvolání celého realizačního týmu nejlepší. S výběrem nástupce Jaroslava Šilhavého údajně pomáhal nový sportovní ředitel Ivan Horník.

Frťala v minulé sezoně dovedl Varnsdorf ke druhému místu ve druhé lize, ale klub se postupu do nejvyšší soutěže vzdal. V létě zamířil z rodinných důvodů na Slovensko, jenže na lavičce Podbrezové vydržel pouze devět kol, poté byl kvůli špatným výsledkům odvolán. Na konci listopadu se někdejší obránce Teplic vrátil do Varnsdorfu.

Foto FK Jablonec

Štítky trenér, FK Baumit Jablonec, Zdenko Frťala, FK Varnsdorf, Jaroslav Šilhavý, FK Teplice, Ivan Horník, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovák Frťala se upsal Jablonci. Ambiciozní trenér kvůli angažmá opustil Varnsdorf  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.