Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Hauzrovi hrozí za korupci ve fotbale šest let vězení

Trenér brankářů fotbalové juniorky Liberce Zbyněk Hauzr čelí obžalobě z podplácení kvůli ovlivňování zápasů a hrozí mu až šest let vězení. Sázkařskou kauzou z roku 2013, v níž bylo obžalováno celkem 22 osob, se začal zabývat Okresní soud ve Strakonicích, termín hlavního líčení zatím nebyl stanoven. Informovaly o tom Hospodářské noviny.

V pátek soud uplatnil vůči 14 obžalovaným trestní příkazy, ve kterých udělil za méně závažné trestné činy podmíněné tresty, proti nimž mohou odsouzení podat odpor a dosáhnout tak jejich zrušení. Jejich případy by pak byly zahrnuty do hlavního líčení, v němž se budou řešit těžší zločiny.

Dvaačtyřicetiletý bývalý gólman Slovanu Hauzr byl obžalován v rámci sázkařské aféry, která v českém a slovenském fotbale vypukla na podzim 2013. Obžalováno bylo dalších 21 osob, mezi nimiž je například teplický obránce David Jablonský, Martin Sus, jenž nyní hraje za Příbram, a Jan Halama, který v minulosti hrál na České Budějovice či Bohemians Praha.

Obžaloba Hauzra viní z účasti na manipulaci výsledků ve třech zápasech. Jedná se o pohárový duel Teplice - Liberec z dubna 2013, srpnový ligový zápas Liberce s Mladou Boleslaví a utkání s Jabloncem ze září. Ve všech případech měl Hauzr na objednávku sázkařské mafie, mezi jejíž spolupracovníky patřili slovenští fotbalisté Ivan Horúr, Marián Dirnbach či Róber Rak, ovlivnit počet gólů, které v duelech padnou.

Vinu už dříve přiznal někdejší Hauzrův spoluhráč a slovenský reprezentant Hodúr a na Slovensku dostal tříletou podmínku. FIFA mu navíc udělila zákaz působení ve fotbale na 25 let.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky fotbal, FC Slovan Liberec, Zbyněk Hauzr, věznice, Hospodářské noviny, Strakonice, 1. FK Příbram, FIFA, SK Dynamo České Budějovice, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hauzrovi hrozí za korupci ve fotbale šest let vězení  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.