Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Oblékne dres Slovanu talentovaný Muris Mešanović? Jednání o přestupu probíhají

Kabinu libereckého Slovanu by mohl doplnit pětadvacetiletý Muris Mešanović. Rodák ze Sarajeva patří v současnosti mezi opory Jihlavy, podle deníku Sport je ale jeho přestup pod Ještěd velmi blízko. Mešanović se v podzimní části ligy trefil osmkrát, čímž na sebe upoutal pozornost několika klubů. Varianty jsou nyní podle deníku tři. Mešanović buď zůstane v Jihlavě, přestoupí do Liberce nebo odejde do zahraničí.

„Párkrát jsem mluvil s trenérem Trpišovským. Řekl mi, že o mě má zájem,“ řekl deníku Sport bosenský reprezentant. Zájem o něho potvrdil také sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Pokud by se vedení Slovanu s mladým útočníkem nakonec dohodlo, vrátil by se Mešanović na sever Čech po pěti letech. S fotbalem sice začínal nedaleko Sarajeva, ale v září 2006 přestoupil spolu s Anesem Haurdićem do Baumitu Jablonec. Tady začínal v "C" dorostu a musel dohánět fyzickou přípravu. Postupně se propracoval až do "A" dorostu, za který během půl roku nastřílel 12 gólů, dalších 13 vstřelil předtím na jaře 2007 za mladší dorost. V zimě 2008 si jej František Komňacký vytáhl do "A" týmu, za který odehrál 2 zápasy v poháru.

Na podzim 2009 odešel hostovat do Jihlavy, odkud se sice po skončení sezony vrátil do Jablonce, jenže kvůli zranění nemohl hrát. V zimě 2011 odešel znovu do Jihlavy na hostování, které se v létě změnilo v přestup.

V sezoně 2011/12 postoupil s klubem do 1. ligy. V průběhu podzimu 2013 odešel hostovat do Dunajské Stredy. V zimě se vrátil do Jihlavy, kterou už vedl nový trenér Petr Rada. Právě v dresu Jihlavy během šestnácti zápasů podzimní části letošní Synot ligy nastřílel 8 branek.

Dres Slovanu by na jaře mohl obléct ještě jeden z hráčů Jihlavy. Podle dostupných informací projevilo vedení Slovanu zájem také o Adama Jánoše. Zkušený obránce má na svém kontě například 36 startů za mládežnické reprezentační výběry a stříbrnou medaili na mistrovství Evropy U19.

Foto synotliga.cz | Zdroj ČTK, iSport.cz

Štítky FC Slovan Liberec, FC Vysočina Jihlava, Muris Mešanović, přestup, Sarajevo, Ještěd, zima, FK Baumit Jablonec, Jan Nezmar, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblékne dres Slovanu talentovaný Muris Mešanović? Jednání o přestupu probíhají  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.