Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Potvrzeno. David Pavelka definitivně přestupuje do turecké Kasimpasy

Slovan definitivně přišel o reprezentanta Davida Pavelku. Čtyřiadvacetiletá opora týmu absolvovala v turecké Kasimpase zdravotní prohlídku a podle webu klubu podepsal s aktuálně pátým týmem nejvyšší turecké ligy smlouvu. A cena? O té se zatím jen spekuluje. Podle tureckých médií by se měla pohybovat kolem 40 milionů korun.

Pavelkovo první zahraniční angažmá se rodilo velmi složitě. Oba týmy se na přestupu dohodly už před víkendem, vedení Kasimpasy ale dlouho otálelo s podpisem přestupní smlouvy. Do Turecka se tak Pavelka vydal až v pondělí.

"Musím uznat, že o takovém zázemí, o takových podmínkách se v Česku hráčům může pouze zdát. Jde údajně o centrum srovnatelné s těmi nejlepšími západoevropskými kluby, udělalo to na mě velký dojem. Už se nemohu dočkat, až se vrhnu do tréninku s mužstvem," řekl pro ČTK David Pavelka. Jeho zimní přestup je pro většinu fanoušků Slovanu překvapením. Pavelka totiž koncem roku podepsal s libereckým manšaftem novou smlouvu do půlky roku 2017.

Podle portálu iSport.cz v Kasimpase s Pavelkou počítají do role jednoho z vůdců týmu. "Očekávání jsou velká, protože hráč, kterého se budu snažit nahradit, byl považován za lídra a duši celého týmu. Takže mě nečeká lehký úkol," doplnil Pavelka.

Letenský odchovanec odehrál za Slovan 76 utkání, ve kterých vstřelil 15 branek. Na svém kontě má také pět utkání za reprezentaci do 21 let a stejný počet odehraných utkání v dresu seniorské reprezentace.  

Foto Kasımpaşa SK

Štítky David Pavelka, Turecko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potvrzeno. David Pavelka definitivně přestupuje do turecké Kasimpasy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.