Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Soungole za Breiteho: Slovan si mění hráče s Teplicemi

K zajímavé výměně došlo mezi Slovanem Liberec a Teplicemi. Kluby si totiž vyměnily hráče. Do Liberce míří středopolař Radim Breite, opačným směrem se vydal defenzivní záložník Daniel Soungole. Toho povede bývalý trenér Slovanu David Vavruška. Soungolemu se právě pod ním v Liberci nejvíc dařilo.

Šestadvacetiletý Breite na sebe upozornil úspěšným působením v druholigovém Varnsdorfu, se kterým loni postoupil do ligy. V létě i něj měl velký zájem právě Slovan a nový trenér Trpišovský, hráče ale nakonec získaly Teplice. Po půl roce je ale vše jinak, Breite přichází na půlroční hostování s následnou opcí.

Hladový Breite

„Radim figuroval v našich přestupních plánech už v létě, ale tehdy bohužel šel do Teplic. My jsme ho měli vytipovaného jako hráče v ideálním věku, s dobrými fotbalovými dovednostmi, navíc jde o velmi pracovitého a „hladového“ fotbalistu. Věříme, že přinese dovednosti, které v našem týmu momentálně trochu postrádáme, to znamená střelbu ze střední vzdálenosti, dobré zahrávání standardních situací a přehled při zakládání útoků,“ okomentoval trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Podle něj se přestupová jednání táhla velmi dlouho. „I když to v jednu chvíli vypadalo beznadějně, tak jsem rád, že se to podařilo dotáhnout, i když mě trochu mrzí, že je to až teď na poslední chvíli. Jsem rád, že k nám po těch zimních odchodech přichází hotový hráč, který nám snad v co nejkratší době bude schopen pomoci,“ dodal.

Oba hráči mají problém s pasem

Také dvacetiletý Soungole odchází do Teplic na půlroční hostování s následnou opcí. Ten se na podzim příliš do sestavy nedostával, a tak míří za Vavruškou, pod kterým se mu ve Slovanu dařilo nejvíce. V Liberci pak během dvou sezon odehrál 18 ligových utkání.

A ještě jedna pikantnost: Breite do nezamíří za Slovanem na soustředění do Turecka, ale připojí se k liberecké juniorce. Končí mu totiž platnost pasu a do zahraničí odcestovat nemohl. „Je to pro nás velká komplikace, protože jsme chtěli využít každý trénink i zápas k tomu, aby se zapracoval. Takhle se k týmu bude moct připojit až v pondělí a v pátek už hrajeme. Přesto jsem šťastný, že vůbec dorazil. Navíc si cením toho, že Radim projevil vážný zájem do Liberce jít a nijak nespekuloval," dodal Trpišovský.

Podobný problém měl přitom Soungole, který si na soustředění vzal propadlý cestovní doklad.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Teplice, Liberec, Radim Breite, trenér, David Vavruška, Jindřich Trpišovský, Varnsdorf, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soungole za Breiteho: Slovan si mění hráče s Teplicemi  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.