Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Odchodů bylo v zimě víc než se čekalo, přiznává sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar

Z hráčů, kteří během zimy odpustili stadion U Nisy, by se bez problémů dala sestavit kompletní fotbalová jedenáctka. Trenéra Jindřicha Trpišovského tak čeká nelehká situace. Vypořádat se bude muset především s odchodem dvou klíčových hráčů a reprezentantů kapitána Davida Pavelky a záložníka Josefa Šurala. Podle sportovního ředitele Jana Nezmara zůstává cíl jasný a to udržet minimálně čtvrté místo i na konci sezony.

„Na rovinu říkám, že těch změn v kádru bylo více než jsem plánoval. Díky bohu nám zůstali stejní alespoň trenéři,“ posteskl si na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Kromě Pavelky a Šurala opustili Liberec také Milan Kerber, Lukáš Hroššo, Josef Šural, Dzon Delarge, Jiří Pimpara, Vojtěch Hadaščok, Djika Douglas, Daniel Soungole, Won Che Bong i Jan Mudra.

Necelý týden před ligou Slovan ještě neuzavírá soupisku. Do konce není dotaženo hostování sparťanů Herolinda Shaly, Ondřeje Švejdíka a přestup Matěje Pulkraba. Naopak v kabině pod Ještědem se už zabydluje Sergej Ljulka, Ondřej Karafiát, Egon Vůch a Radim Breite.

„Odchod Davida Pavelky nebyl v plánu vůbec a trochu nám to nabouralo herní koncept. Je pro mě otazník, co budeme na jaře předvádět. Přál bych si, aby si vše sedlo podobně jako v létě a udrželi jsme minimálně pozici, kterou máme teď,“ dodal Nezmar.

Odchodem Davida Pavelky přišel Slovan také o kapitána, kterého si musela kabina na soustředění v Turecku zvolit. Poprvé v prvoligové historii se jím stal liberecký odchovanec. Kapitánskou pásku totiž na jaře natáhne Lukáš Pokorný. „Nebojím se toho. Byl jsem kapitán v juniorce, žácích i dorostu,“ shrnul Pokorný.

První utkání jarní části odehrají fotbalisté Slovanu už tento pátek na půdě pražské Dukly. Utkání sedmnáctého kola nejvyšší ligy přikládá celá kabina velkou váhu. „Je důležité, abychom v prvním utkání uspěli a dokázali si, že jsme schopni pokračovat ve stejných výkonech jako na podzim i bez klíčových hráčů,“ podotkl trenér Jindřich Trpišovský.

Slovan během zimní přípravy absolvoval osm utkání, ve kterých nastřílel sedmnáct branek. Tři přípravné zápasy vyhrál, ve čtyřech remízoval a jediné prohrál. „Jsme velmi rádi, že už máme přípravu za sebou. Bylo to náročné období, ale o to více se těšíme, až znovu začne liga. V kabině je cítit očekávání,“ uzavřel Lukáš Pokorný.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Jan Nezmar, David Pavelka, Josef Šural, Jindřich Trpišovský, zima, Lužická Nisa, Lukáš Pokorný, Lukáš Hroššo, Jiří Pimpara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odchodů bylo v zimě víc než se čekalo, přiznává sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.