Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slovan nedal Teplicím šanci a zvítězil Na Stínadlech 3:0. Tři body zařídil Shala a Vůch

Dvě utkání, šest vstřelených branek. Liberecký Slovan ukazuje, že i přes odchod dvou klíčových hráčů, neztratil nic na střelecké formě. Po domácí výhře 3:2 nad Jabloncem si v sobotu odpoledne liberečtí připsali další tři body za vítězství 3:0 v Teplicích. Brankový účet otevřel jako první šest minut po začátku druhého poločasu Herolind Shala. V poslední dvacetiminutovce přidala v rozmezí pěti minut dvě branky zimní posila Egon Vůch.

Oba týmy vstoupily do utkání opatrně a na první vážnou akci se čekalo zhruba čtvrt hodiny, kdy se do slibné šance dostal Vůch. Ani jedna z mála šancí prvního poločasu ale k brance nevedla.

Do druhého dějství ale liberečtí vstoupili nejlépe, jak mohli. Po rohovém kopu vyrazil domácí brankař míč jen na Herolinda Shalu, který bez problémů poslal balon za jeho záda.

Jen o pár minut později mohl na 2:0 navýšit Breite, jehož střela pořádně potrápila brankáře Chudého. Dvacet minut před koncem byl také domácí manšaft blízko vyrovnání, když Krob přesně odcentroval na hlavu Vaněčka, který ale Koubkovu branku minul.

V třiasedmdesáté minutě se hosté dočkali. Dlouhý Koubkův odkop od brány zachytil Vůch a podle všeho překvapil všechny teplické hráče, když nekompromisně balon poslal za záda Chudého.

V závěru utkání dokonal zkázu Teplic Soungole, který ještě nedávno hájil modro-bílé barvy. Ten se nechal po druhé žluté kartě vyloučit. Teplický Matula poté pokazil malou domů, po které mohl Vůch navýšit na 3:0 a tím utkání definitivně rozhodl.

Liberečtí tak i po devatenáctém kole drží se stejným počtem bodů jako třetí Mladá Boleslav čtvrté místo. Už příští neděli přivítá na stadionu U Nisy Slovácko. Ligovému zápasu bude ve čtvrtek předcházet utkání MOL Cupu se Spartou.

FK Teplice - FC Slovan Liberec 0:3 (0:0)

Branky: 51. Shala, 73. a 78. Vůch. ŽK: 8. Ljevakovič, 48. Soungole, 79. Chudý - 41. Karafiát, 90. Bartl. ČK: 76. Soungole (2x ŽK). Rozhodčí: Houdek - Moláček, Vlasjuk. Diváci: 4328

Sestavy: FK Teplice: Chudý - Krob, Matula, Ciskaridze, Vondrášek - Soungole, Ljevakovič (81. Kodeš), Vachoušek "C", Nivaldo (59. Vaněček), Fillo - Hora (87. Gregáň). FC Slovan Liberec: Koubek - Coufal, Pokorný "C", Hovorka, Sýkora - Karafiát, Breite - Vůch, Shala (67. Folprecht, 77. Bartl), Jefremov (80. Machuča) - Bakoš.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Egon Vůch, FK Teplice, Herolind Shala, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, 1. FC Slovácko, MOL Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan nedal Teplicím šanci a zvítězil Na Stínadlech 3:0. Tři body zařídil Shala a Vůch  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.