Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Sparta v Liberci padla. Rabušic a Bakoš rozhodli čtvrteční utkání MOL Cupu

Po vyřazení Varnsdorfu a Zlína mají před sebou fotbalisté Slovanu o poznání větší překážku v boji o obhajobu poháru. V prvním utkání čtvrtfinále narazili na pražskou Spartu. Přesto, že se hosté radovali jako první, cenné vítězství zůstalo pod Ještědem. Na branku Konatého v závěru prvního poločasu zareagovali domácí po třech minutách, kdy srovnal Rabušic. Utkání rozhodl jedenáct minut před koncem Bakoš. Sparta tak v Liberci padla potřetí v řadě.

Jako první zahrozil liberecký Slovan. V jedenácté minutě nacentroval Bartošák z levé strany na hlavu Luckassena. Ten ale branku minul.

Pořádně rušno bylo na tribunách v pětadvacáté minutě, kdy jeden ze sparťanských hráčů ve vápně srazil libereckého Bartla. Rozhodčí Franěk ale penaltu neodpískal i přes protesty modro-bílých.

Během prvního poločasu se do šancí dostával především Slovan. Ve 32. minutě nahrával Machuča na Rabušice, který z úhlu vypálil dělovku, kterou Miller vytěsnil na roh. O minutu později se do šance opět dostali liberečtí. Hovorka si před brankou Sparty poradil s Váchou, míč ale hlavičkoval nad břevno.

Po vzoru „nedáš, dostaneš“ udeřila ve dvaačtyřicáté minutě Sparta. Konaté se protáhl po pravé straně, vypálil na Hladkého a míč proklouzl až za jeho záda. Liberečtí se ještě snažili reklamovat faul na Vůcha na polovině hřiště, jejich protest byl ale zbytečný. "Rozhodčí to posoudil tak, jak to posoudil. Mohli jsme se zlobit, jak jsme chtěli," řekl Michael Rabušic. Libereckým stačily na srovnání tři minuty. Hosté nechali hlavičkovat Pokorného na Rabušice, který z malé vzdálenosti dostal balon za záda Millera.

V úvodu druhého poločasu se hra přelévala ze strany na stranu. Do první větší šance se dostal v šestapadesáté minutě Michael Rabušic, který se prosmýkl vápnem a z úhlu pálil. Miller zvládl střelu vyrazit jen k noze Luckassena. Ten se ale marně snažil zakončit.

V závěru utkání se domácím vyplatilo střídání. Jefremov po pár sekundách na hřišti našel rozběhnutého Bakoše ve vápně, který bez váhání vypálil a nedal hostujícímu brankáři šanci.

V poslední desetiminutovce Sparta jen s těží držela nervy na uzdě. Pražané zbytečně vyfasovali několik žlutých karet. Například šest minut před koncem zbytečně vystartoval Costa na rozhodčího, za což byl obratem odměněn žlutou kartou. Žádná z akcí Sparty ale k brance nevedla a fotbalisté Slovanu tak potřetí v řadě porazili Pražany na svém stadionu. 

„Nechci se rouhat, protože jsme vyhráli a porazili Spartu, ale v průběhu utkání jsme měli hodně šancí a měli jsme z toho vytěžit víc, než vítězství  2:1. Sparta má náročný program a toho jsme měli využít. Nebyli jsme zas tolik produktivní, i když byl náš výkon dobrý,“ řekl trenér Slovanu Jindřich Trpišovský. Jeho slova potvrdil také Michael Rabušic. "Hráli jsme dobře, je škoda že jsme nevyhráli větším rozdílem. Výhra se počítá, ale odveta je stále otevřená," dodal střelec první liberecké branky. 

FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 2:1 (1:1)

Branky: 45. Rabušic, 79. Bakoš - 43. Konaté. Rozhodčí: Franěk - Kubr, Černý. ŽK: 18. Coufal, 69. Hovorka - 75. Frýdek, 83. Mareček, 84. Costa, 90. Kováč. Diváci: 3490

Sestavy: Liberec: Hladký – Coufal, Hovorka, Pokorný "C", Bartošák – Machuča – Bartl, Breite, Vůch (70. Sýkora) – Rabušic (78. Jefremov), Luckassen (70. Bakoš). Sparta: Miller – Mazuch, Kováč "C", Costa – Jiráček, Vácha (46. Mareček) – Kadlec, Juliš, Krejčí (64. Šural) – Fatai (46. Frýdek), Konaté.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Michael Rabušic, MOL Cup, FC Fastav Zlín, FK Varnsdorf, Ještěd, Jindřich Trpišovský, Tiémoko Konaté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta v Liberci padla. Rabušic a Bakoš rozhodli čtvrteční utkání MOL Cupu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.