Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Slovan doma poprvé v jarní části zaváhal. Dva body ztratil po bezbrankové remíze se Slováckem

Liberečtí poprvé v jarní části sezony zaváhali na domácím hřišti. Slovácko si ze severu Čech odváží jeden bod za bezbrankovou remízu. Hosté přitom dohrávali závěr utkání v deseti. Po druhé žluté kartě šel předčasně do šaten Šimko. Po zaváhání v nedělním utkání ztrácí fotbalisté Slovanu dva body na třetí Mladou Boleslav, na čelo pak už jedenáct bodů.

Do první větší šance utkání se ve 20. minutě dostal Šumulikoski, který vyslal lehkou střelu na Koubka. O tři minuty později Slovácko zahrozilo podruhé. Havlík se po vhazování dokázal před libereckým vápnem uvolnit a prudkou střelou vyděsil všechny domácí fanoušky. Míč neskončil v Koubkově síti jen díky břevnu.

Podobná situace se po půl hodině hry opakovala i na druhé straně, kdy na Hečovu branku vystřelil Jefremov. V tomto případě břevno zachránilo hosty.

Liberečtí se celý první poločas tlačili do vápna, vyložených příležitostí bylo ale poskromnu. Branku hostí ohrozili domácí podruhé až v sedmatřicáté minutě. Shala se vytáhl dělovkou na hranici velkého vápna, Heča byl ale proti a střelu vytěsnil mimo tři tyče.

Sýkora: Kdybychom stříleli na tu branku ještě zítra, tak bychom góla nedali

Liberečtí měli i v úvodu druhého poločasu více ze hry, do šancí se ale dostávali jen sporadicky. Ještě v pětasedmdesáté minutě to bylo 2:4 na střely na branku.

Patnáct minut před koncem se nechal po druhé žluté kartě zbytečně vyloučit hostující Šimko. Jeho vyloučení nalilo libereckým novou krev do žil, když následovala série několika gólových šancí.

Nejprve zahrozil Bakoš, který deset minut před koncem vypálil z velkého vápna dělovku na brankáře Heču. Ten ale jeho střelu skvěle vyrazil. O dvě minuty později mohl rozhodnout Sýkora. Jeho střelu vytěsnila doslova z brankové čáry dvojice bránících hráčů. "Snažil jsem se tu střelu umístit, šlo to mimo brankáře, ale někoho z hráčů to tam trefilo do palice. Co k tomu říct? Asi kdybychom stříleli na tu branku ještě zítra, tak bychom góla nedali," zhodnotil zklamaný Jan Sýkora. V devětaosmdesáté minutě se snažil hostujícího brankáře překvapit Luckassen, ale ani jeho přízemní střela neskončila v síti. Slovan se tak se Slováckem rozešel po bezbrankové remíze. 

„První poločas jsme chtěli hrát fotbal, ale hřiště nám to moc nedovolovalo. Proto jsme to chtěli ve druhém poločase zjednodušit. Měli jsme několik závarů, drželi jsme balon, pak když se hrálo o jednoho víc, tak se náš tlak ještě zvýšil, ale nebylo nám souzeno. Po dlouhé době jsme doma nevyhráli, také nás to mrzí, ale těch zápasů je ještě hodně. Věřím, že nám ten bod pak ještě pomůže,“ řekl po utkání kapitán domácích Lukáš Pokorný a dodal: „Slovácko prostě přijelo s taktikou uhrát body.“

To pro Slovan je jeden bod na domácím hřišti zklamáním, řekl po utkání trenér Jindřich Trpišovský. „Chtěli jsme navázat na vítěznou sérii. Z naší strany to nebyl vůbec dobrý výkon, hlavně v prvním poločase jsme nebyli dopředu vůbec nebezpeční. V druhém poločase jsme to chtěli urvat především bojovností, ale na tomhle terénu to bylo za trest,“ posteskl si trenér Jindřich Trpišovský.

Právě terén, na kterém se podepsalo derby s Jabloncem a čtvrteční utkání poháru se Spartou, byl společným nepřítelem obou týmů. „Hrát na tomhle ligové utkání je až nedůstojné. Bohužel ligové úrovně nedosahovala ani kvalita utkání,“ uzavřel Trpišovský.

Na stadionu U Nisy se bude opět hrát až za dva týdny, kdy do Liberce přijede vedoucí Plzeň. Trávníkáři tak mají čas na přípravu hřiště. Příští sobotu Slovan zavítá do Příbrami.

FC Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 0:0

ŽK: 64. Bakoš - 29. Daníček, 65. Šimko, 73. Biolek, 82. Koné. ČK: 76. Šimko. Rozhodčí:Královec - Mokrusch, Pilný. Diváci: 3318

Sestavy: FC Slovan Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Karafiát (56. Luckassen), Breite - Jefremov, Shala (82. Rabušic), Vůch (69. Bartl) - Bakoš. 1.FC Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Biolek (87. Hofmann), Daníček, Havlík, Civič (72. Sadílek) - Koné (82. Kuncl)

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, 1. FC Slovácko, FK Mladá Boleslav, Česko, Jan Sýkora, Jindřich Trpišovský, Lukáš Pokorný, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan doma poprvé v jarní části zaváhal. Dva body ztratil po bezbrankové remíze se Slováckem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.