Počasí dnes18 °C, zítra27 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Shala rozhodl utkání s Příbramí. Slovan veze pod Ještěd tři body a od třetího místa ho dělí jen skóre

Velmi důležité vítězství si v sobotu večer připsali fotbalisté libereckého Slovanu. Utkání s Příbramí rozhodl jedinou brankou zápasu Herolind Shala, který se trefil těsně před poločasovým odchodem do šaten. Naopak Svěřenci Pavla Tobiáše nevstřelili branku už dlouhých 456 minut a během posledních pěti utkání získali jediný bod.

Příbram byla od začátku utkání aktivnějším týmem a neustále se snažila útočit. Zatímco liberečtí vystřelili na branku jen dvakrát, domácí se do šancí dostávali častěji a Koubkovu svatyni ohrozili sedmkrát.

Štěstí ale domácím příliš nepřálo. Na tři body libereckým stačil jeden povedený centr Machuči, který si zpracoval Shala a neomylně zakončil.

Domácí po výměně stran byli blízko vyrovnání hned několikrát. Po hodině hry měl obrovskou příležitost Mudra a hned po něm Bednář. Obě střely ale vychytal bezchybný Koubek.

Slovan si tak připsal další vítězství nejtěsnějším možným rozdílem a vrátil se na čtvrté místo, hned za Mladou Boleslav, která má shodně devětatřicet bodů. Příbram naopak vyšla bodově naprázdno a opět nevstřelila ani branku.

„V prvním poločase jsme se naší nekvalitou a špatnými rozhodnutími připravili o dobré brejkové situace, viz akce, kdy jsme postupovali tři na jednoho. Samozřejmě nám moc pomohl krásný gól, který jsme vstřelili těsně před pauzou. Za druhý poločas, až na takovou desetiminutovku, musím mužstvo pochválit, protože si myslím, že jsme hráli hodně vyspěle a de facto jsme se nedostali pod žádný tlak. Kontrolovali jsme hru, hráli jsme výše, aktivněji a dobře jsme napadali. Byly tam fáze, kdy jsme oproti prvnímu poločasu byli silní na míči,“ zhodnotil trenér Jindřich Trpišovský. Ne vše ho ale těšilo. Po zápase ho mrzela především předfinální fáze, kdy liberečtí měli podle něho vstřelil druhou branku.

„Moc šancí jsme sice neměli, ale bylo to dané tím, že jsme ty brejkové situace řešili špatně. Jsme rádi, že jsme získali tři body z venku po zaváhání z minulého týdne. Jsme také rádi, že jsme neinkasovali a prodloužili tak sérii, ale s útočnou fází spokojenost panovat nemůže, protože především v úvodní třicetiminutovce jsme se v ofenzivě hodně hledali,“ dodal trenér.

1. FK Příbram - FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branky: 41. Shala. ŽK: 32. Vošahlík, 47. Mudra, 52. Tregler, 81. Divíšek - 18. Bakoš.Rozhodčí: K. Hrubeš - J. Kubr, Z. Dobrovolný. Synot hráč utkání: Jan Mudra - Herolind Shala.

Sestavy: 1.FK Příbram: Hruška – Divíšek, Chaluš, Zápotočný (C), Mudra – Šabala (46. Štípek), Tregler, Vošahlík (72. Suchan), Rezek, Pilík – Bednář. FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný (C), Sýkora – Machuča, Breite – Jefremov (76. Bartl), Shala (72. Folprecht), Vůch – Bakoš (90. Pulkrab).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky 1. FK Příbram, Herolind Shala, FC Slovan Liberec, Ještěd, Pavel Tobiáš, Jan Mudra, FK Mladá Boleslav, SYNOT, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Shala rozhodl utkání s Příbramí. Slovan veze pod Ještěd tři body a od třetího místa ho dělí jen skóre  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.