Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeň je o krůček dál než Sparta, říká po nedělním zápase kapitán Pokorný

Liberec přišel včerejší prohrou 0:1 s vedoucí Plzní o sérii patnácti domácích zápasů v lize bez porážky a kapitán Lukáš Pokorný uznal, že Viktoria Slovanu ukázala, jak se hraje velký fotbal. Západočeši jsou podle něj o krůček dál než druhá Sparta.

"Nezvládli jsme doma první zápas, takže byl asi i nejtěžší. I tak jsme to ale mohli zvládnout. Měli jsme hodně šancí, hodně závarů, podle mě víc než Plzeň, ale ukázalo se, že je to velký a zkušený tým. Když mají šanci, tak ji využijí. My jsme šance měli, bohužel jsme je nedali," řekl novinářům Pokorný.

Zatímco Spartu doma Liberec v této sezoně porazil v lize i v poháru, s Plzní po gólu Michala Ďuriše z 24. minuty prohrál. "Pořád mi přijde Plzeň taková vyspělejší. Jsou už dlouho pospolu, mají zkušený kluky. Hrošovský a Hořava je podle mě nejlepší středová dvojice v lize," uvedl liberecký stoper.

"Když jim někdo dá prostor, jsou hrozně silní, rozkombinují to. Podle mě je Plzeň v tomhle fotbalově vyspělejší než Sparta. I když Sparta má teď výsledky, Plzeň je o krůček dál," srovnával Pokorný.

Největší rozdíl mezi Libercem a Plzní podle něj byl dnes v proměňování šancí. "Měli jsme toho docela dost, hlad po gólu tam určitě byl. Měli jsme dát gól. Plzeň nám ukázala, jak se hraje velký fotbal," řekl Pokorný, jehož celek ztrácí na třetí Mladou Boleslav tři body.

"Hodně nás ta ztráta mrzí. Chtěli jsme to zvládnout i proto, že Boleslav vyhrála. Chtěli jsme zůstat na třetím nebo čtvrtém místě. Nepovedlo se a musíme koukat dál," dodal.

Štítky FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Lukáš Pokorný, FC Slovan Liberec, Michal Ďuriš, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň je o krůček dál než Sparta, říká po nedělním zápase kapitán Pokorný  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.