Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Druhým nejlepším trenérem v tuzemsku je Jindřich Trpišovský

Liberečtí fotbalisté se můžou pochlubit nejlepším ligovým trenérem roku 2015. Aspoň to vyplývá z výsledků ankety Fotbalista roku v kategorii "Trenér roku". V celkovém hodnocení totiž libereckého Jindřicha Trpišovského překonal pouze reprezentační trenér Pavel Vrba, který tradiční fotbalovou anketu ovládl.

„Pán s bílou kšiltovkou,“ tedy Jindřich Trpišovský s trenéřinou začínal u mládežnických týmů AC Sparta Praha a Bohemians 1905. Poté působil jako asistent trenéra v FK Viktoria Žižkov a v létě 2013 nahradil na lavičce pražského týmu Itala Favarina. U týmu působil jako hlavní trenér v letech 2013–2015. V sezoně 2014/15 dovedl Viktorii i přes ekonomické problémy v klubu ke konečnému 4. místu.

V červnu 2015 převzal v první lize místo hlavního trenéra v FC Slovan Liberec, kde u týmu nahradil Davida Vavrušku. Šlo o jeho první prvoligové angažmá. Z Viktorie Žižkov si přivedl jako posily i fotbalisty Zdeňka Folprechta, Lukáše Bartošáka a Davida Hovorku. Hned po pár měsících s klubem proklouzl do základní skupiny Evropské ligy, kde dokázal porazit například francouzskou Marseille.

V nejsledovanější kategorii „Fotbalista roku“ zvítězil Petr Čech, do širšího výběru se ale dostalo také několik současných i bývalých fotbalistů Slovanu. Bodoval Josef Šural (8. místo), David Pavelka (12. místo) a Martin Frýdek (19. místo) a Tomáš Koubek (22. místo).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky trenér, Jindřich Trpišovský, fotbalista, Fotbalista roku, Pavel Vrba, FK Viktoria Žižkov, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, Bohemians 1905, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhým nejlepším trenérem v tuzemsku je Jindřich Trpišovský  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.