Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Slovan otočil utkání s Brnem a vítězstvím 4:2 si pojistil účast v evropských pohárech

Neuvěřitelný obrat předvedli v sobotním utkání s Brnem liberečtí fotbalisté. Nejprve se ujali vedení, o něj ale přišli a půl hodiny před koncem prohrávali po dvou brankách Zoubeleho 1:2. V sedmdesáté minutě ale srovnal Zdeněk Folprecht a o pár sekund později otočil na 3:2 Marek Bakoš. Vítězství dvě minuty před koncem zpečetil Daniel Bartl.

Slovan v úvodních minutách nepustil hosty z jejich půlky. Během prvních pěti minut se liberečtí ocitli dvakrát v gólové situaci, v obou případech je ale ukončil zvednutý praporek pomezního rozhodčího.

Asi největší šanci prvního poločasu spálil ve dvaačtyřicáté minutě Egon Vůch. Ten se opřel do balonu zhruba dvanáct metrů od branky. Prudká střela ale mířila těsně vedle pravé tyčky.

V prvním poločase byl domácí Slovan aktivnějším týmem, kromě šance Vůcha se ale do vyložených gólovek nedostával. Ještě hůře na tom byli hosté, kteří za úvodních pětačtyřicet minut na brankáře Koubka ani jednou nevystřelili.

„První půle asi nebyla pro diváky moc zajímavá. Brno přijelo s hodně defenzivní taktikou, proti tomu se špatně hraje. V úvodních minutách jsme se nedostávali do vyložených šancí,“ zhodnotil trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Čtyřicetiminutová přestřelka

Deset minut po začátku druhého poločasu se mohli domácí radovat, bohužel ale jen pár desítek sekund. Po skluzu Herolinda Shaly se míč dostal až na nohu Zdeňka Folprechta, který nekompromisně zakončil do levého rohu a otevřel brankový účet. Brno ale s reakcí nečekalo dlouho a hned z další příležitosti srovnalo na 1:1 po akci Lukáše Zoubeleho.

Pro domácí bylo ještě hůř. Hra se oproti prvnímu poločasu zrychlila a do šancí se začali dostávat také hosté. Brněnský Zoubele byl evidentně při chuti, když půl hodiny před koncem rozvlnil síť za zády Koubka podruhé.

Domácí ale v sedmdesáté minutě zaveleli k neuvěřitelnému zvratu. Nejprve přesně centroval Vůch na hlavu Pulkraba, který překonal brankáře Melichárka. Obrat dokonal o minutu později Marek Bakoš. Melichárek střelu Breiteho pouze vyrazil před sebe a slovenský útočník s doklepnutím balonu do sítě nezaváhal a otočil na 3:2.

Dvě minuty před koncem navýšil na konečných 4:2 Daniel Bartl, který dosprintoval až před brankáře Brna a střelou mezi jeho nohama rozvlnil síť hostí počtvrté.

"V druhém poločase to odšpuntoval Folprechtův gól. Díky naší nekoncentrovanosti jsme ale přišli o vedení. Musím tým ale pochválit. Opět se projevila taková ta naše semknutost kabiny. Jsem rád, že to máme za sebou a že jsme to zvládnuli,“ uzavřel Trpišovský.

Liberečtí se vítězstvím posunuli před Mladou Boleslav, která včera zaváhala s Jihlavou. Tři kola před koncem mají fotbalisté Slovanu také jistotu, že si v příští sezoně zahrají minimálně předkolo Evropské ligy. Teoretická šance zůstává také na účast v předkole Ligy mistrů.

FC Slovan Liberec - FC Zbrojovka Brno 4:2 (0:0)

Branky: 53. Folprecht, 69. Pulkrab, 70. Bakoš, 88. Bartl – 56., 60. Zoubele. ŽK: 22. Košťál, 30. Keresteš (oba Brno). Diváci: 3 666.

Sestavy: FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný (C), Sýkora – Folprecht (82. Machuča), Breite – Bartl, Shala (64. Pulkrab), Vůch – Bakoš (76. Sackey). FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Hyčka, P. Buchta, Košťál (C), Keresteš (82. Vávra) – Lacko, Jovanovic – Zoubele, Michal Škoda (69. Pašek), Lutonský – Řezníček

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky HC Kometa Brno, FC Slovan Liberec, Marek Bakoš, Daniel Bartl, Zdeněk Folprecht, Egon Vůch, FC Zbrojovka Brno, Jindřich Trpišovský, Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan otočil utkání s Brnem a vítězstvím 4:2 si pojistil účast v evropských pohárech  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.