Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Boj o Ligu mistrů byl za odměnu, ale my jsme si to sami zbytečně podělali, říká Folprecht

Dvě kola před koncem sezony je jasné, že se Liberec nepodívá do předkol Ligy mistrů. V ní se objevil naposledy v sezoně 2012/2013, kdy si zahrál s Karagandou a Kluží. Teoretická šance na to, že se Slovan probojuje po čtvrté v historii do nejprestižnějšího evropského poháru, žila ještě před včerejším utkáním se Spartou. Prohra ale pro liberecké znamená „jen“ účast v Evropské lize. „Boj o Ligu mistrů byl v podstatě za odměnu, ale my jsme si to sami zbytečně podělali," řekl po včerejším utkání Zdeněk Folprecht.

Boj o druhou příčku v Synot lize mohla zdramatizovat výhra Slovanu na Spartě. Doma liberečtí pravidelně Spartu trápí, na Letné ale tak úspěšnou bilanci nemají. A překvapení se nekonalo ani včera, kdy Sparta bez problémů Slovan porazila 3:0.

„Je to škoda. Myslím si, že jsme do zápasu nevstoupili špatně. Měli jsme tam nějaké pološance a roh. Pak si vytvořila Sparta nějaký závar, dala z první větší šance gól a nám se rozklepala kolena. Pak dali ještě druhou branku a v tu chvíli se pak na Letné hraje těžko. Když už tu Sparta vede, tak to Bořek Dočkal nebo Marek Matějovský umějí podržet,“ shrnul nepříliš povedené utkání Zdeněk Folprecht. Podle něho je ale stále o co hrát.

„S Boleslaví se budeme prát o třetí místo, čeká nás s nimi ještě vzájemný zápas. Tohle je pro nás samozřejmě zklamání, ale naším cílem bylo rvát se čtvrté místo a poháry se Slavií a nakonec jsme po šňůře pěti výher bojovali i o to druhé. Tohle tedy bylo už svým způsobem navíc. Teď ale chceme skončit alespoň třetí,“ dodal.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Liga mistrů UEFA, Zdeněk Folprecht, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, Evropská liga UEFA, CFR Kluž, Karaganda, SYNOT, Letná, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj o Ligu mistrů byl za odměnu, ale my jsme si to sami zbytečně podělali, říká Folprecht  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.