Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Sedmigólová přestřelka poslala Slovan před Mladou Boleslav

Sedmigólovou přestřelku v utkání Slovanu se Zlínem asi čekal jen málokdo. Liberečtí zvládli poslední domácí utkání sezony bez ztráty bodu, nováček nejvyšší soutěže ale modro-bílé pořádně potrápil. Sedmnáctou výhru v sezoně zajistili domácím Matěj Pulkrab a David Hovorka, když oba dvakrát rozvlnili síť za brankářem Holým. Liberečtí tak v posledním domácím utkání porazili Zlín 4:3 a poskočili na třetí místo v tabulce před Mladou Boleslav.

Zlínu se v Liberci daří, o čemž se domácí přesvědčili už po pěti minutách. Marko Jordan poslal Matěje Poznara do první šance hostů a ten střelou k tyči propálil Koubka.

Po dalších dvaceti minutách vyvrcholil tlak domácích v branku. Matěj Pulkrab utekl zlínské obraně až do vápna a střelou k tyči vyrovnal. Radost domácím ale nevydržela dlouho. Po půlhodině hry dostal hosty opět do vedení Jordan, který byl i u předchozího gólu. Koreš napálil míč do tyčky, odražený balon ale doputoval na druhou stranu vápna a Jordan zblízka bez problémů překonal Koubka. Zatímco hosté dokázali v prvním poločase dvě ze tří střel proměnit v gól, liberečtí ze stejného počtu střel poslali za záda Holého jen jedinou.

Úvod druhého poločasu mnoho šancí nepřinesl, domácí měli i tak na hřišti převahu. V jednašedesáté minutě Lukáš Bartošák poslal do vápna centr, který hlavičkou načechral za hostujícího brankáře autor první branky domácích Matěj Pulkrab.

Nerozhodný stav ale dlouho nevydržel. O dalších sedm minut později inkasoval Tomáš Koubek potřetí. Vukadin Vukadinovič dostal do vápna krásný centr, kterým napálil za záda bezmocného gólmana. I třetí zlínská branka nápadně připomínala dvě předchozí.

Přestřelka na stadionu U Nisy ale pátou brankou neskončila. Liberečtí připravili Zlínu v pětasedmdesáté minutě závar před brankou. Po rohovém kopu se míč dostal až na nohu Davida Hovorky a ten potrestal zaspání hostující obrany.

Domácí se i v posledních minutách hnali za vítězstvím a tlačili nováčka v nejvyšší lize do vlastního vápna. Deset minut před koncem utkání mohla gólová radost na stadionu U Nisy propuknout počtvrté. Stejně jako v předchozím případě doputoval balon po rohovém kopu až na Davida Hovorku. Ten se ani podruhé nemýlil a poslal domácí do vedení, které vydrželo až do konce utkání.

"Asi tady nezažijeme normální zápas. Pro diváky super, dali jsme čtyři góly. Dvakrát jsme otáčeli, což svědčí o charakteru mužstva, že je dobře složené. Dokážeme to nějakou vůlí, nasazením, bojovností a takovou touhou po vítězství zlomit. Dneska jsme to jenom odbojovali a míče v podstatě dotlačili do branky. Obrovsky nám chyběla kvalita v defenzivě i v kombinaci. Zlín dal nejenom tři góly, ale měl další čtyři příležitosti. Jsem strašně rád, jak jsme to dnes zvládli a vybojovali si, že v posledním utkání (v Mladé Boleslavi) o něco hrajeme. Navíc jsme si vytvořili lepší výchozí pozici," řekl po utkání trenér libereckých Jindřich Trpišovský.

FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín 4:3 (1:2)

Branky: 25. Pulkrab, 61. Pulkrab, 75. Hovorka, 80. Hovorka – 5. Poznar, 29. Jordan, 68. V. Vukadinovič ŽK: 36. Shala, 88. Obročník – 23. Hájek.

Sestavy: FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný (C), Bartošák – Folprecht (74. Obročník), Breite – Pulkrab (77. Rabušic), Shala (69. Machuča), Vůch – Bakoš. FC Fastav Zlín: Holý – Pazdera, Jugas, Hájek (C), Hubáček – V. Vukadinovič, Janíček, Holík (81. Fantiš), Koreš (84. Bartolomeu) – Jordan (59. Matějov), Poznar

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, PSG Zlín, Matěj Pulkrab, David Hovorka, Tomáš Koubek, Vukadin Vukadinović, FC Fastav Zlín, Lukáš Bartošák, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmigólová přestřelka poslala Slovan před Mladou Boleslav  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.