Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Osmnáctiletý mladík vyškolil obránce Zlína. V životě jsem takový gól nedal, říká Matěj Pulkrab

Je mu teprve osmnáct let, ale při včerejším utkání se Zlínem si počínal jako ostřílený mazák. Řeč je o Matěji Pulkrabovi, který zařídil svými dvěma přesnými zásahy srovnání nejprve na 1:1 a později na 2:2. Hned při právní brance vyškolil tři obránce Zlína, když se prosmýkl mezi nimi a nekompromisně zakončil.

„V životě jsem takový gól nedal. Říkal jsem, to i klukům v kabině, že se mi nikdy nestalo, abych přešel přes dva hráče a ve vápně si takhle seknul balon. Folpi mi říkal, že kdybych to nedal, tak bylo několik hráčům naskládaných ve vápně a připravených na střelu, ale já jsme to zkusil a krásně to vyšlo,“ řekl po utkání mladý útočník.

Jen málokdo by asi před včerejším utkáním hádal, že padne sedm branek a možné ještě méně fanoušků tipovalo, že se Zlínem, který v jarní části ani jednou nezvítězil, třikrát inkasuje Slovan. „Stálo nás to utkání hodně sil, ale když jsme vyhráli, je to krásný. Dostali jsme góla ve čtvrté minutě a tím se dostal Zlín na koně. Pak jsme vyrovnali, chvilku tlačili a dostali jsme na 2:1. Naštěstí jsme vždycky zvládli srovnat a nakonec i otočit. Je výhoda, že jsme před Boleslaví. Venku nás ale čeká těžký zápas, takže budeme chtít hrát na vítězství,“ uzavřel Matěj Pulkrab.

Fotbalisté Liberce v předposledním 29. ligovém kole doma otočili zápas se Zlínem a díky dvěma gólům Matěje Pulkraba a Davida Hovorky zvítězili 4:3. Slovan se dostal na třetí místo o bod před Mladou Boleslav, proti které uzavře sezonu už o nadcházejícím víkendu.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Fastav Zlín, Matěj Pulkrab, FK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, David Hovorka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmnáctiletý mladík vyškolil obránce Zlína. V životě jsem takový gól nedal, říká Matěj Pulkrab  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.