Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Liberec nebo Mladá Boleslav? Poslední kolo rozhodne

Synot liga jde do finále. V posledním kole, ve kterém se dnes od 15:30 hraje souběžně všech osm utkání, na sebe narazí liberecký Slovan a Mladá Boleslav. Oba týmy mají jistou účast v předkolech Evropské ligy, vítěz ale skončí na konečné třetí příčce a v pohárové Evropě bude mít lepší výchozí pozici.

„Ve 30. kole se často některé zápasy jen dohrávají, proto jsem rád, že je o co hrát. Bude to mít dobrý náboj. Oba dva týmy už mají jistou účast v Evropě, takže to není otázka života a smrti, spíš jde o výhodnější pozici. Střetávají se dva týmy, které hrají kvalitní kombinační fotbal. Věřím, že to bude dobré utkání,“ shrnul trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Zatímco Liberci stačí k udržení třetí příčky remíza, Mladá Boleslav k posunu v tabulce potřebuje jedině vítězství. „My na remízu hrát neumíme, na druhou stranu nějaká výhoda to je, že nám stačí bod. Pokud je nerozhodný výsledek, nemusíte se za každou cenu tlačit dopředu. Je lepší mít k úspěchu dvě varianty. Víme, že za námi dorazí početná enkláva fanoušků, a chtěli bychom se rozloučit vítězstvím,“ dodal Trpišovský.

Mladá Boleslav ale libereckým nechce dát ani bod zadarmo a doma je odhodlána Liberec porazit. „Liberec chceme porazit kvůli umístění na třetí ligové příčce a také pro co nejlepší završení ligového ročníku. A navíc bych chtěl po předchozích třech remízách a jedné prohře konečně na pátý pokus zažít s Boleslaví výhru nad Libercem,“ doplnil trenér Boleslavi Karel Jarolím.

Foto Jaroslav Appeltauer | Zdroj ČTK

Štítky FK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, Evropa, Evropská liga UEFA, 1. česká fotbalová liga, Jindřich Trpišovský, Karel Jarolím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec nebo Mladá Boleslav? Poslední kolo rozhodne  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.