Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Slovan uhájil pomyslnou bednu a zahraje si 3. předkolo Evropské ligy!

Třetí místo uhájeno! Fotbalisté Slovanu mají i přes remízu s Mladou Boleslaví důvod k radosti. V závěrečném 30. kole Synot ligy jim k udržení pomyslných stupňů vítězů stačilo získat jeden bod. Přesto, že Tomáš Koubek dnes dvakrát inkasoval, stejný počet obdržených branek si díky přesným střelám Breiteho a Pulkraba připsal také domácí Diviš. Remíza 2:2 tak pro liberecký Slovan znamená lepší výchozí pozici do Evropské ligy.

Brance byli jako první blízko hosté. Bakoš poslal krásnou přihrávku na volného Bartla, který se nacházel ve vápně, ten ale nedokázal prostřelit domácího brankáře Diviše. Po vzoru nedáš dostaneš obratem Slovan inkasoval. O dvě minuty později rozehrával přímý volný kop Jakub Rada. Z více než třiceti metrů poslal míč do šibenice a přesto, že se brankář Koubek balonu dotkl, nedokázal ho vyrazit – 1:0.

Hosté ale s reakcí na první branku nečekali dlouho. Odražený balon skončil až a noze Breiteho a tomu stačilo k překonání Diviše balon pouze napálit před sebe. Díky teči jednoho z obránců skončil balon za zády Diviše.

Ve druhém poločase vytáhl modro-bílého žolíka trenér Jindřich Trpišovský. Ve čtyřiašedesáté minutě vystřídal Marka Bakoše osmnáctiletý Matěj Pulkrab a po deseti minutých ukázal, že dvě vstřelené branky v minulém utkání nebyly náhodou. Bartl dokázal obejít obranu domácích a v rozhodující moment přihrál na Pulkraba, který před poloprázdnou brankou neměl příliš práce a rozvlnil síť za zády Diviše.

Radost z vedení vydržela hostům jen dvě minuty. Jakub Rada opět načechral balon z přímého kopu rovnou na branku Tomáše Koubka a ani podruhé se nemýlil. Balon přes zeď doplachtil až do sítě.

Na konečném skoré nedokázala nic změnit ani povedená akce Egona Vůcha v nastaveném čase, který se dostal za obranu domácích. Brankáře Diviše ale překvapit nedokázal a tak se Slovan s Mladou Boleslaví v přímém souboji o třetí místo musel smířit s remízou 2:2.

Liberec uhájil nerozhodný výsledek a s ním i třetí příčku v Synot Lize, zajišťující 3. předkolo Evropské ligy pro příští sezonu. Na domácí Mladou Boleslav tedy čeká „pouze“ předkolo druhé.

FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 2:2 (1:1)

Branky: 19. J. Rada, 76. J. Rada – 22. Breite, 74. Pulkrab. ŽK: 50. Magera – 52. Hovorka, 72. Pulkrab, 90+1. Sýkora. Rozhodčí: Zelinka – Wilczek, Fišer. 
Diváci: 4 151.

Sestavy: FK Mladá Boleslav: Diviš – J. Kysela, Kúdela, Polom (85. Takács), Fleišman – Ščuk, J. Rada – Přikryl (57. Klobása), Čermák, Kalabiška – Magera (C). FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Pokorný (C), Hovorka, Sýkora – Folprecht, Breite – Bartl (87. Sackey), Shala (59. Obročník), Vůch – Bakoš (64. Pulkrab)

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, Matěj Pulkrab, Tomáš Koubek, BK Mladá Boleslav, 1. česká fotbalová liga, Jakub Rada, Marek Bakoš, FK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan uhájil pomyslnou bednu a zahraje si 3. předkolo Evropské ligy!  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.