Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Amfora přijela do Liberce podpořit hospic. Na trávníku se objevil Antonín Panenka i Standa Hložek

Podobné fotbalové jedenáctky na trávníku asi jen tak neuvidíte, tedy pokud zrovna nehraje Amfora. Herci, zpěváci, fotbaloví internacionálové, ale i starostové obcí, hejtman, sportovci či zaměstnanci Krajského úřadu Libereckého kraje se společně sešli na tréninkovém hřišti libereckého Slovanu, aby podpořili hospic sv. Zdislavy. Sobotní přátelský zápas mezi týmem Libereckého kraje a družstvem Amfora skončil remízou 4:4. Na podporu hospicové péče se podařilo získat takřka 20 tisíc korun.

„Zasportovat si a ještě podpořit prospěšnou věc, je skvělý nápad a rádi jsme nabídku přijali,“ řekl hejtman Martin Půta, který byl kapitánem mančaftu Libereckého kraje. V dresu jeho týmu se společně s ním představili například náměstek hejtmana Josef Jadrný, primátor města Liberce Tibor Batthyány,  starostové Desné Jaroslav Kořínek, Kamenického Šenova František Kučera, Železného Brodu František Lufinka, Studence Jiří Ulvr, Horní Řasnice Radek Haloun, Skalice u České Lípy Jiří Löffelmann, Přepeř u Turnova Josef Sajdl, místostarosta Železného Brodu Ivan Mališ, volejbalista VK Dukla Liberec Lubomír Staněk, za FC Slovan Liberec Libor Kleibl, ze zaměstnanců Krajského úřadu Libereckého kraje Josef Chýle, Milan Holeček, Pavel Bulíř, Jindřich Felcman, Tomáš Pavlů a jediná žena v družstvu Lucie Ježková, nehrajícím trenérem byl starosta Hrádku nad Nisou Josef Horinka.

Naopak Amfora přivezla do Liberce řadu sportovních legend, slavné fotbalisty Antonína Panenku, Jana Bergera, Přemysla Bičovského Karola Dobiaše, Jana Fialu, dále italského zpěváka Andreu Andreie, hudebníka Vašo Patejdla, zpěváka Standu Hložka, baviče a zpěváka Vladimíra Hrona, herce Romana Skamene, dále za tým osobností nastoupil moderátor Petr Salava, bavič Milan Pitkin, Oleg Sokolov, Václav Tittelbach a bránu střežil Martin Michal.

Oba týmy přišlo podpořit několik desítek diváků. Slavnostního výkopu se ujala zpěvačka Helena Vondráčková, společně s kolegy Leškem Semelkou a Karlem Štědrým.

„Jsme moc rádi, že si mohli lidé užít zábavné dopoledne a že náš hospic všichni podpořili, ať už hráči či diváci,“ poděkovala ředitelka Hospicové péče sv. Zdislavy Tatiana Janoušková.  

První hospic v Libereckém kraji se otevřel v budově bývalého sirotčince v Liberci letos v lednu. Hospic má necelé tři desítky pokojů a jeho výstavba přišla na bezmála 109 milionů korun.

Celá budova sirotčince prošla kompletní rekonstrukcí, na obou stranách vyrostly nové přístavby s pokoji, vzadu třetí s denním stacionářem. Rekonstrukcí prošla i sousední administrativní budova a revitalizace se dočkala i zahrada.

Náklady na provoz lůžkového hospice by se měli pohybovat kolem 24 milionů korun ročně. Polovinu by měly pokrýt zdravotní pojišťovny, další pětinu zaplatí klienti, necelou desetinou přispěje kraj podobně jako Ministerstvo sociálních věcí a jedenáct procent by se mělo podařit získat od dárců.

Autoři

Štítky FC Slovan Liberec, Liberecký kraj, Antonín Panenka, Stanislav Hložek, Zdislava, trávník, Martin Půta, Železný Brod, Josef Jadrný, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amfora přijela do Liberce podpořit hospic. Na trávníku se objevil Antonín Panenka i Standa Hložek  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.