Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Slovan hlásí první posily. Ze Sigmy přichází ofenzivní hráči Navrátil a Ševčík

Před koncem sezony si trenér Slovanu Jindřich Trpišovský se sportovním ředitelem Janem Nezmarem napsali seznam, jaké hráče by ve Slovanu chtěli vidět. A první dva už si mohou odškrtnout. Oba přichází ze Sigmy Olomouc a oba rádi útočí. Řeč je o křídle Janu Navrátilovi a Petru Ševčíkovi, který se nejlépe cítí jako podhrot. Obě posily podepsaly v Liberci smlouvu na tři roky.

Slovan tak posiluje na místech, která ho po skončení loňské sezony pálila. Trenéru Trpišovskému po odchodech Delarge, Šurala a Jefremova zbylo jediné křídlo – Daniel Bartl. Proto byl na seznamu hodně vysoko Jan Navrátil, který může hrát zleva i zprava. Navíc v lize má odkopáno 150 zápasů s 25 brankami na kontě. Narodil se 13. dubna 1990 a celou profesionální část kariéry strávil v Sigmě.

„V kabině máme nedostatek hráčů v jeho letech. Už má určité zkušenosti a fotbalově je ve výborném věku. Navíc je to krajní záložník, který dává celkem dost gólů, což u tohoto postu není zcela obvyklé. Když mu bylo dvacet, tak patřil k největším talentům našeho fotbalu. Věřím, že z něj dokážeme dostat to nejlepší, a že se o něm zase bude mluvit. Může hrát z levé i pravé strany, což se nám moc hodí. Aktuálně máme jediného krajního záložníka Bartla, takže jsme takového hráče, jako je Navrátil, vyloženě potřebovali. On navíc umí jít jeden na jednoho, jsem rád, že jsme ho získali," řekl Jindřich Trpišovský.

Druhou novou tváří je čerstvě dvaadvacetiletý Petr Ševčík. Přichází jako náhrada Herolinda Shaly, kterému v klubu skončilo hostování. „Osobně ho považuju za jednoho z nejtalentovanějších hráčů v Česku na jeho postu. Je mimořádně ofenzivě laděný a má všechny předpoklady, je silný na míči a neskutečně platný při brejku. Je to špílmachr moderního střihu s velikou budoucností a já jsem rád, že se nám podařilo získat ho na přestup," okomentoval trenér Trpišovský, který prozradil, že o Ševčíka měl velký zájem už v zimě.

Oba hráči podepsali v klubu smlouvu na tři roky a zapojí se hned od začátku letní přípravy, která startuje 19. června.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky FC Slovan Liberec, Petr Ševčík, Jan Navrátil, SK Sigma Olomouc, Jindřich Trpišovský, Jan Nezmar, Daniel Bartl, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan hlásí první posily. Ze Sigmy přichází ofenzivní hráči Navrátil a Ševčík  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.