Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Fotbalistům Slovanu začíná v neděli letní příprava. Na odpoledním tréninku se představí i nová jména

Odpočinek je u konce. Fotbalistům Slovanu začíná v neděli letní příprava, která potrvá pět týdnů. Hráči se na tréninkovém hřišti u stadionu U Nisy sejdou poprvé 19. června před třetí hodinou odpolední. Všichni by podle kondičního trenéra Josefa Zalabáka měli být dobře připraveni, protože už třetím týdnem individuálně trénují.

„Měli by tedy zahájit přípravu už v obstojné kondici. Například první týden makali na kyslíku, tedy na kapacitě plic. Měli tam například běhy dvakrát dvacet minut, třikrát dvanáct nebo čtyřicet minut a kompenzační cvičení," vysvětluje kondiční trenér Slovanu Josef Zalabák. Každého hráče přitom kontroluje sporttester s GPS. "To je nejen pro kontrolu, ale i pro jejich přehled," říká Zalabák. Ve druhém týdnu se hráči dostávali do vyšší tepové frekvence, když přidali i posilovnu. 

Letní přípravu zahájí kompletní tým. Krom Petra Ševčíka s Janem Navrátilem, kteří se stali hráči Slovanu, se do přípravy zapojí mimo jiných i odchovanec Krasnodaru útočník Nikolaj Komličenko, záložníci David Sixta z Chrudimi, Aleksandr Trošečkin z Rostova, Dejan Djordjevic ze Srbska nebo obránce Milan Nitranský.

Ve středu hráči absolvují fyzické testy v Praze. První přípravné utkání odehrají 25. června v Žitavě, kde se střetnou s Neugersdorfem, za který hrál v minulosti například sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar. Začátkem července čeká hráče soustředění v Rakousku. Za pět týdnů je pak čeká velmi důležité utkání 3. předkola Evropské ligy.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky fotbalista, Lužická Nisa, FK Krasnodar, Evropská liga UEFA, Petr Ševčík, FK Rostov, Jan Navrátil, Nikolaj Komličenko, David Sixta, Jan Nezmar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalistům Slovanu začíná v neděli letní příprava. Na odpoledním tréninku se představí i nová jména  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.