Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Slovan zahájil letní přípravu i s několika novými tvářemi

Fotbalistům libereckého Slovanu dnes začala letní příprava. Kompletní hráčský kádr se sešel na tréninkovém hřišti stadionu U Nisy dnes po třetí hodině odpolední. Už tradiční tváře, které oblékaly dres Slovanu i v loňské sezoně, doplnil bývalý reprezentant do 21 let Milan Nitranský a také ruský útočník Nikolaj Komličenko.

Právě dvacetiletý ruský hráč by mohl být náhradou za kanonýra Marka Bakoše, který se vrátil do mistrovské Plzně. Vedení klubu předpokládá, že by se mohl objevovat v základní sestavě. "Má výborné předpoklady i reference," řekl sportovní ředitel Jan Nezmar. Mladý útočník má z minulosti zkušenosti také z mládežnických reprezentačních výběrů.

Společně s Komličenkem se na prvním tréninku objevil také jeho krajan, který naposledy hájil barvy, Rostova, Alexandr Trošečkin. „V tuhle chvíli nás nejvíce trápí post útočníka. Víme, že potřebujeme najít náhradu za Marka Bakoše. Kluci, co jsou zde na zkoušku, mají deset dní na to, aby ukázali, že mohou být číslo jedna po Marku Bakošovi. Pokud se jim to nepovede, budeme se muset porozhlédnout jinde," řekl na adresu nových tváří trenér Jindřich Trpišovský.

O nové tváře nebyla nouze. Na tréninkové hřiště vyběhl také záložník David Sixta z Chrudimi, Dejan Djordjevic ze Srbska nebo zmíněný obránce Milan Nitranský. Ale i přesto mužstvo nebylo úplně kompletní. Dostavit se na první trénink před novou sezónou nemohli Petr Heppner, Martin Chlumecký a další z nových tváří Wesley Da Silva. Ten bude stejně jako dorostenci Bláha, Chlumecký a Šulc usilovat o svou první šanci v A-mužstvu.

„Hráči mají za sebou dva týdny plné přípravy na sporttesterech v posilovně. V neděli jsme se rozhodli uspořádat první, záběhový trénink. Ten nám trochu prozradí, jak na tom hráči fyzicky jsou. Od pondělí již pojedeme naplno dvoufázově každý den," prozradil na závěr Jindřich Trpišovský.

Ve středu hráči absolvují fyzické testy v Praze. První přípravné utkání odehrají 25. června v Žitavě, kde se střetnou s Neugersdorfem, za který hrál v minulosti například sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar. Začátkem července čeká hráče soustředění v Rakousku. Za pět týdnů je pak čeká velmi důležité utkání 3. předkola Evropské ligy. 

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Slovany, Nikolaj Komličenko, Lužická Nisa, Marek Bakoš, trénink, Jan Nezmar, FC Viktoria Plzeň, Jindřich Trpišovský, Martin Chlumecký, FK Rostov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan zahájil letní přípravu i s několika novými tvářemi  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.