Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zázemí stadionu Slovanu zaplavil přívalový déšť, plavala recepce i fanshop

Slejvák, který se přehnal v sobotu večer přes Liberecký kraj, zaplavil zázemí stadionu U Nisy. Nejníže položená část stadionu, která je v těsné blízkosti řeky, byla při silných deštích zaplavena několikrát. Včerejší přívalový déšť vytopil fanshop, šatny a zázemí juniorky a recepci, škody ale budou mnohem nižší než v roce 2013, kdy voda poškodila elektroinstalaci a velkou část zázemí.

„V roce 2013 to bylo o dost horší,“ říká mluvčí Slovanu Lukáš Váňa. Tehdy zanechal přívalový déšť na stadionu U Nisy bahno a miliónové škody. Přes stadion prohnala v roce 2013 voda hned ze tří směrů. Západní, Severní a Východní tribunu zaplavila řeka Nisa. Ta se přehnala i přes hrací plochu, parkoviště u západní tribuny a garáže strojů na údržbu areálu. Voda "jen" protekla, poničila okolí hrací plochy a místy i hřiště. Podstatně hůř ale dopadlo zázemí pro fanoušky. Tedy toalety, ochozy a stánky s občerstvením. Tam všude zůstalo bahno.

Hasiči se v sobotu nezastavili

Sobotní bouře zasáhla především Liberecko a Českolipsko, ale tak silná nebyla. Hasiči i tak museli vyjíždět na několik desítek míst především kvůli popadaným stromům. Popadané stromy zastavily provoz na dvou železničních tratích. Vlivem silného lijáku vystoupala na první povodňový stupeň Lužická Nisa v Liberci. Před půl šestou večerní začala hladina ještě kulminovat. Oproti ránu byl průtok na řece v ten moment až čtyřicetkrát vyšší.

"Dnešní den byl pro hasiče náročný už od rána, neboť od půlnoci do 20. hodiny mají na svém kontě 102 událostí," shrnula sobotní výjezdy mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Bouřka zasáhla dvě hodiny po poledni především Českolipsko a Liberecko, kde spadlo během jedné hodiny až 30 milimetrů srážek. Na několika místech byl úhrn ještě vyšší, když na Harcovském potoce během čtyř hodin napršelo bezmála 53 milimetrů a na Černé Nise v Rudolfově přes 47 milimetrů.  

PSALI JSME: Nad Libercem se přehnala silná bouřka, hasiče čeká perný podvečer

Foto Facebook/FC Slovan Liberec

Štítky přívalový déšť, Lužická Nisa, Liberecký kraj, Liberec, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zázemí stadionu Slovanu zaplavil přívalový déšť, plavala recepce i fanshop  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.