Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan si na herním soustředění v Rakousku připsal zatím jedinou výhru

Liberečtí fotbalisté mají za sebou tři ze čtyř přípravných utkání na herním soustředění v Rakousku. Jediné vítězství si připsali v utkání s rakouským Linzem, který porazili těsně 1:0. Jednogólovým rozdílem naopak podlehli rumunské Craiově a ukrajinskému Lucku. Poslední přípravné utkání čeká hráče ve čtvrtek s ruským Rostovem.

Pro liberecké fotbalisty začalo soustředění v Rakousku ve čtvrtek utkáním s rumunskou Craiovou. V zápase se modro-bílí ujali vedení po čtvrt hodině brankou Bartla. Rumunský manšaft ale krátce po začátku druhého poločasu srovnal díky vlastnímu gólu libereckých a později se ještě dostal do vedení. Sedm minut před koncem srovnal nováček v dresu Slovanu Komličenko. Pár minut před závěrečným hvizdem ale soupeř přidal třetí gól a bylo rozhodnuto.

FC Slovan Liberec – Universitatea Craiova 2:3 (1:0)

Branky: 14. Bartl, 83. Komličenko – 52. vlastní, 77. Ivan, 87.

Liberec: Hladký – Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora – Obročník, Folprecht – Bartl, Ševčík,Navrátil – Komličenko.


Ve čtvrtek čekalo na liberecké fotbalisty ještě utkání s rakouským Linzem. V nepříliš atraktivním duelu bez vyloženějších šancí se Slovan dvakrát gólově prosadil. Branka Karafiáta z prvního poločasu však sudím nebyla uznána, a tak se po změně stran stal jediným úspěšným střelcem nigérijský ofenzivní fotbalista Ekpai, který je v klubu na testech. 

FC Slovan Liberec – BW Linz 1:0 (0:0)

Branky: 60. Ekpai

Liberec: Kolář - Nitrianský, Karafiát, Chlumecký, Bartošák - Sackey, Bláha (46. Machuča) - Šulc, Sixta, Hadaščok - da Silva (46. Ekpai).


V neděli se fotbalisté Slovanu střetli s ukrajinskou Volyní Luck. Liberečtí dvakrát dotahovali jednobrankový náskok soupeře, na třetí přesný zásah Ukrajinců ale už nestihli zareagovat. Liberec tak ve třetím přípravném duelu v Rakousku utrpěl druhou porážku.

FC Slovan Liberec – Volyň Luck 2:3 (1:1)

Branky Slovanu: 31. Komličenko, 82. Pokorný.

Liberec: Hladký – Coufal, Karafiát, Chlumecký, Sýkora – Obročník, Bláha – Silva, Sixta, Vůch – Komličenko. 2. poločas: Hladký – Coufal, Karafiát, Pokorný, Bartošák – Folprecht, Sackey – Ekpai, Ševčík, Navrátil – Hadaščok.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Rakousko, fotbalista, FC Universitatea Craiova, FK Rostov, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan si na herním soustředění v Rakousku připsal zatím jedinou výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.