Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Fotbalový Liberec angažoval Slováka Lesniaka a Nitrianského

Fotbalový Liberec angažoval další dvě posily pro nadcházející sezonu. Severočeši získali na půlroční hostování s opcí z Tottenhamu dvacetiletého záložníka Filipa Lesniaka, který je vnukem trenéra slovenské reprezentace Jána Kozáka. Roční smlouvu pak s Libercem podepsal obránce Milan Nitrianský.

Lesniak začal s fotbalem v Košicích a od roku 2012 působí v mládežnických kategoriích Tottenhamu. Jde o slovenského reprezentanta do 21 let.

"Tip na tohoto hráče jsme měli už dlouho, zvažovali jsme jeho příchod už v zimní přestávce, ale to se ještě bohužel nepodařilo. Jde o fotbalistu do středu hřiště, který je typologicky odlišný od hráčů, které tady máme. Na českém trhu se nám bohužel nepodařilo takového hráče získat, proto jsme se rozhlíželi jinde a Filip nám přišel jako ideální volba," řekl pro klubový web trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

"Jeví se nám jako hráč, který by nám mohl pomoci zklidnit hru, hrát blízko u stoperů a zkvalitnit nám takovou tu první rozehrávku, kterou nám dřív zajišťoval David Pavelka," dodal Trpišovský.

Pětadvacetiletý Nitrianský s Libercem trénuje od začátku letní přípravy a nyní si vysloužil roční kontrakt. Bývalý reprezentant do 21 let naposledy působil v italském druholigovém Avellinu, v Česku hrával za Slavii, Příbram a České Budějovice.

Autoři | Foto Zimbio

Štítky FC Slovan Liberec, fotbal, Tottenham Hotspur FC, Milan Nitrianský, Ján Kozák, Jindřich Trpišovský, SK Slavia Praha, 1. FK Příbram, SK Dynamo České Budějovice, Košice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový Liberec angažoval Slováka Lesniaka a Nitrianského  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.