Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Slovan si i přes několik hrubých chyb poradil s Bischofswerdaerem

Do prvního ostrého zápasu zbývá fotbalistům Slovanu pět dní a jednou z posledních šancí, jak porovnat kvality se zahraničním manšaftem bylo dnešní přípravné utkání s německým Bischofswerdaer FV 08. Ten si z Městského stadionu v Liberci odvezl prohru 1:3 především díky vyvedenému prvnímu poločasu.

Už v sedmé minutě vyzkoušel postřeh brankáře Bischofswerdaeru aktivní Komličenko, který jako první vystřelil na bránu. Jeho pokus zvládl německý brankář pouze vyrazit na nohu dobíhajícího Hadaščoka, který bez problémů zakončil.

O dalších pět minut později vedli liberečtí už o dvě branky. Wesley da Silva si ve vápně pohrál s obránci a levou nohou prostřelil brankáře. 

Hosté se ani po závaru domácích nevzdali a v sedmnácté minutě snížili. Po chybě libereckého Lesniaka, kterému nevyšla „malá domů,“ bezproblémově zakončil Frank Zille. Ten získal míč před vyběhnutým brankářem Hladkým a zakončoval do prázdné brány.

Ta samá minela, tentokrát v podání Nitranského, se opakovala o pár minut později. Německý útočník se ale v rozhodující moment odhodlal pouze k přihrávce a jeho spoluhráč mířil mimo bránu.

Po několika dalších velkých chybách rozehrál Hladký míč přímo na jednoho z německých hráčů. Ten však nedokázal srovnat a po vzoru „nedáš, dostaneš“ přidal Slovan třetí branku v závěru prvního poločasu. Da Silva zachytil rozehrávku soupeře a přečíslení dva na jednoho vyřešil přihrávkou na Nikolaje Komličenka. Ten jednoduše obstřelil brankáře a jelikož druhý poločas nepřinesl nic podstatného, navýšil na konečných 3:1.

FC Slovan Liberec - Bischofswerdaer FV 08 3:1 (3:1)

Branky: 7. Hadaščok, 12. da Silva, 42. Komličenko – 17. Zille.

Sestava Liberce: Hladký – Nitrianský, Karafiát, Chlumecký (65. Machuča), Bartošák - Sackey (65. Bláha), Lesniak - Hadaščok (65. Šulc), da Silva, Navrátil (60. Sixta) - Komličenko.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Nikolaj Komličenko, Městský stadion, Da Silva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan si i přes několik hrubých chyb poradil s Bischofswerdaerem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.