Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Vnímám to také jako svoji chybu, že není kádr úplně hotový, říká sportovní ředitel Slovanu

Předsezonní bouře v kabině, spousta odchodů a příchodů. Situace, na kterou si fanoušci Slovanu už pomalu zvykají. Podobně jako před startem minulé sezony, tak i nyní se musel trenér Jindřich Trpišovský vyrovnat s velkým množstvím změn na soupisce jeho týmu. V loňském roce si změny v kádru sedly na jedničku a tým až do posledního zápasu bojoval o postup ze základní skupiny Evropské ligy. V něco podobného liberečtí doufají i nyní.

"Jako už tradičně je změn hodně. Vnímám to také jako svoji chybu, že není kádr úplně hotový. Jsou tu hráči, kteří jsou v týmu i několik hodin. To nejsou nejlepší podmínky pro trenéra a tým,“ řekl na úterní tiskové konferenci sportovní ředitel týmu Jan Nezmar a dodal: „Vím, že to mohlo ovlivnit naši přípravu."

Minimálně herní kemp v Rakousku ale podle trenér proběhl podle plánu. „Co se týče přípravy, tak ta byla velmi dobrá. Měli jsme dost času na přípravu věcí, které potřebujeme. Na některých postech je teď boj o místo dvou a více hráčů. Dneska tady máme mužstvo, které je vyrovnané, což vidíme na trénincích,“ doplnil trenér Jindřich Trpišovský. Toho i přesto „pálí“ několik slabin. Na soupisce mu chybí další brankař. „Teď máme jen dva,“ dodal sportovní ředitel. Ten by také rád dovedl do Liberce zkušeného hráče do středu pole.

Liberečtí se už ale musí soustředit na první ostrý zápas sezony, který je čeká zítra na hřišti rakouské Admiry Wacker Mödling, kam tým vyrazí v rámci 3. předkola Evropské ligy. „Soupeř má velkou výhodu, že je už rozehraný. Mají za sebou šest utkání, všechny ještě k tomu vyhráli. Na druhou stranu věřím tomu, že jsme hodně hladoví,“ shrnul trenér.

Admira se bez problému prokousala 2. předkolem přes ázerbajdžánský Kapaz a také v prvním kole domácí ligy porazila Mattersburg. „Trochu bych soupeře přirovnal k nám. Je to silný ofenzivní tým, na druhou stranu jsou tam okénka v defenzivě a když se dostanou pod tlak, chybují,“ doplnil Trpišovský a vyzdvihl zajímavý poznatek: „Sedmdesát procent hráčů jsou odchovanci.“

Pokud přípravu na utkání nijak neovlivní zranění některého z hráčů, má trenér v sestavě jasno. "Představu už máme a hráči to od nás uslyší ve středu. Pokud nám nikdo neodpadne zdravotně, tak máme v hlavě už v podstatě celou sestavu," potvrdil Trpišovský.

Oproti loňské sezoně nemůže trenér počítat s oporou, kterou byl Marek Bakoš. Chybět budou také brankář Tomáš Koubek, Herolind Shala, Dmitrij Jefremov i Michael Rabušic, Matěj Pulkrab a Kevin Luckassen. Ti všichni opustili kádr Slovanu. Naopak opačný směr, tedy pod Ještěd, nabrali Petr Ševčík a Jan Navrátil, Nikolaj Komličenko, Milan Nitrianský, Filip Lesniak, Ubong Ekpai a evropskými ligami ostřílený Milan Baroš. „Přijali jsme ho dobře, většina hráčů k němu vzhlíží,“ řekl kapitán týmu Lukáš Pokorný.

První krok za postupem do základní skupiny Evropské ligy tak udělá Slovan ve čtvrtek ve 21:05. „Jak moc je důležité postoupit do skupiny? To bychom mohli zkopírovat z loňska. Pro nás jsou stejně důležité fotbalové i ekonomické výsledky,“ uzavřel Nezmar. 

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, trenér, Jindřich Trpišovský, Evropská liga UEFA, Jan Nezmar, Rakousko, Milan Baroš, Tomáš Koubek, Herolind Shala, Dmitrij Vladislavovič Jefremov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vnímám to také jako svoji chybu, že není kádr úplně hotový, říká sportovní ředitel Slovanu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.