Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Slovan si zahraje o účast v základní skupině Evropské ligy s kyperskou Larnakou

Fotbalisté Slovanu Liberec už ví, s kým se utkají v play-off Evropské ligy. O účast v základní skupině si zahrají s kyperskou Larnakou, která včera vyřadila ruský Spartak Moskva. Kyperskému týmu se podařilo v předkolech přejít také přes severoirský Cliftonville a sanmarinské Folgore. Slovan začne venku, odveta ho čeká o týden později doma. Čtvrté předkolo Evropské ligy je na programu 18. a 25. srpna.

"Před hodinou se mě majitel klubu ptal, koho bych si nepřál. Řekl jsem, že Larnaku. Je to nejtěžší možný soupeř z té pětice co přicházela v úvahu. Larnaka v předkole vyřadila Spartak Moskva. Dokonce dokázala vyhrát 1:0 na jeho hřišti," řekl trenér Jindřich Trpišovský.

Slovanu komplikuje situaci také to, že kyperská nejvyšší soutěž zatím neodstartovala. "Ještě nehrají soutěž, takže se nám budou aktuální informace dávat dohromady těžko. Budeme muset vycházet pouze z předkol, která už odehráli," doplnil Trpišovský.

Larnaka už ve třech předkolech ukázala svou sílu, když vyřadila ruský Spartak Moskva remízou na svém stadionu a vítězstvím na hřišti velkoklubu. "Larnaka není kyperský tým, ale španělsko-brazilský. V základní sestavě hraje 8 španělských hráčů, kteří hráli ve Španělsku první ligu a dva Brazilce. Je to nesmírně silný soupeř," uzavřel Jindřich Trpišovský.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, FC Spartak Moskva, AEK Larnaka, Jindřich Trpišovský, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan si zahraje o účast v základní skupině Evropské ligy s kyperskou Larnakou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.