Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Vybojuje Slovan první ligové body proti Jihlavě? Plán libereckých bude chtít znepříjemnit "Rambo"

Do Liberce se po letní pauze vrací nejvyšší fotbalová soutěž. Fotbalisté Slovanu se v neděli v 17:00 střetnou na stadionu U Nisy s Jihlavou, která po prvním kole podobně jako Liberec čeká na první bodový zisk. Zatímco Slovan dostal výprask od Mladé Boleslavi 0:3, Jihlava prohrála 1:2 s Plzní. Teď se ale manšaft z Vysočiny může spolehnout na ex-libereckého Michaela Rabušice.

"V Liberci žiju, mám tam manželku a plánuji tam zůstat i po kariéře. Samozřejmě se tak těším na samotný zápas i na všechny liberecké kluky. Vždyť jako soupeř se tam představím teprve podruhé v životě," uvedl Rabušic pro oficiální web ePojisteni.cz ligy.

Slovan nemá s Jihlavou zrovna přesvědčivou statistiku. Z deseti utkání rovná polovina skončila remízou, čtyři liberečtí vyhráli a jeden zápas ovládla Jihlava. Naposledy fotbalisté Slovanu porazili Jihlavu v dubnu letošního roku 2:0 díky dvěma brankám Shaly.

Nová ligová sezona začala mužstvu trenéra Trpišovského minulou sobotu na stadionu v nedaleké Boleslavi. Bez několika stabilních členů základní sestavy Liberečtí na svého soupeře nestačili a Středočeši zásluhou Chramostova hattricku zvítězili přesvědčivě 3:0. Nepovedený vstup do ePojisteni.cz ligy odčinil Slovan ve středeční odvetě 3. předkola Evropské ligy proti rakouské Admiře. Vítězství 2:0 znamenalo postup a cesta do hlavní fáze soutěže nyní vede přes kyperskou Larnaku.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FC Vysočina Jihlava, Rambo, FK Mladá Boleslav, Michael Rabušic, FC Viktoria Plzeň, Lužická Nisa, Evropská liga UEFA, AEK Larnaka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vybojuje Slovan první ligové body proti Jihlavě? Plán libereckých bude chtít znepříjemnit "Rambo"  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.