Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Slovan nedokázal zvítězit ani v druhém kole. Po brance Baroše uhrál s Jihlavou remízu 1:1

Fotbalisté Slovanu ani v druhém utkání nejvyšší fotbalové ligy nedokázali zvítězit. Po prohře 0:3 na hřišti Mladé Boleslavi uhráli remízu 1:1 na stadionu U Nisy s Jihlavou. Brankový účet otevřel v prvním poločase Milan Baroš, deset minut před koncem ale srovnal Jani Urdinov.

Už ve dvanácté minutě ukázal Milan Baroš, že ze svého fotbalového umu nic neztratil, když si poradil na hranici velkého vápna s dvěma jihlavskými obránci a krásnou střelou k tyči nedal brankáři Hanušovi šanci.

Nechybělo mnoho a liberečtí fanoušci se mohli radovat podruhé během úvodní půlhodiny. Navrátil poslal vybojovaný balon do vána na běžícího Baroše, který míč přiťukl na volného Bartla. Skvělým zákrokem ale jihlavské zachránil Hanuš, který vyrazil balon na roh.

Závěr prvního poločasu přinesl dvě šance na obou stranách, které si říkaly o gól. Nejprve se v třiačtyřicáté minutě dostal balon přes Folprechta a Baroše až k Bartlovi, který byl před jihlavským gólmanem úplně sám. V rozhodující moment ale mířil těsně vedle branky. O dvě minuty později zahrozili hosté, když z nějakých dvaceti metrů mířil Urblík vedle pravé tyče.  

Hosté začali druhý poločas hodně aktivně. Pár centimetrů, možná i milimetrů, byl od vyrovnávací branky Ikaunieks. Ten napálil balon do tyče. Odražený balon jeden z libereckých hráčů pro jistotu uklidil do bezpečí za pomezní čáru.

Ledová sprcha pro domácí přišla v devětasedmdesáté minutě. Dúbravka ve vápně srazil Rabušice a rozhodčí Machálek nařídil pokutový kop. Ten Jani Urdinov bez problémů proměnil a deset minut před koncem bylo srovnáno.

V závěru Liberec soupeře zatlačil, ale Baroš po rohu hlavičkoval nad branku a další pokusy hostující obrana zblokovala. Nerozhodný stav vydržel až do konce. Slovan si po druhém kole musí podobně jako Jihlava vystačit s jediným bodem.

"Podle toho, co jsme viděli na hřišti, je remíza spravedlivá. Měli jsme to dobře rozehrané, ale nakonec bereme jen bod. Je to málo, doma jsme chtěli uhrát tři body. Jihlava nás přehrávala ve středu hřiště, byla přesnější a silnější na míči. V Evropské lize hrajeme koncentrovaně, bohužel tyhle výkony se k tomu ani nepřibližují," shrnul zápas trenér Jindřich Trpišovský.

To, že výsledek zápasu není ideální, potvrdil i střelec jediné branky Slovanu. "Myslím, že jsme začali dobře, navíc jsme dali rychlý gól. To nám mohlo pomoci, ale paradoxně jsme přenechali aktivitu na Jihlavě a když jsme mohli výsledek navýšit, tak jsme šance neproměnili. Pak jsme vyklidili hřiště a Jihlava nás začala přehrávat. O poločase jsme si řekli, že takhle nemůžeme hrát nebo to nedopadne dobře. Bohužel i v druhém poločase jsme hráli vlastně podobně a ve finále se nám to vymstilo. Začali jsme pak zase hrát až posledních deset minut, to je ale už pozdě," uzavřel Milan Baroš.

FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava 1:1 (1:0)

Branky: 12. Baroš – 80. Urdinov (pen.). ŽK: 29. Pokorný, 36. Breite, 82. Folprecht – 53. Šulek, 68. Rosa, 75. Batioja, 90+3. Urdinov. Rozhodčí: Machálek – Kotík, Vysloužil. Diváci: 4938

Sestavy: FC Slovan Liberec: Dúbravka – Coufal, Hovorka, Pokorný (C), Sýkora – Breite (64. Karafiát) – Bartl (86. Bartošák), Folprecht, Navrátil (81. Komličenko), da Silva – Baroš. FC Vysočina Jihlava: Hanuš (C) – Blaič, Krejčí, Rosa, Urdinov – Batioja (90+2. Šamánek), Urblík, Hronek, Šulek, Ikaunieks (87. Fulnek) – Dvořák (57. Rabušic)

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Milan Baroš, FC Slovan Liberec, HC Dukla Jihlava, Jani Urdinov, FK Mladá Boleslav, Lužická Nisa, FC Vysočina Jihlava, Evropská liga UEFA, Dúbravka, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan nedokázal zvítězit ani v druhém kole. Po brance Baroše uhrál s Jihlavou remízu 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.