Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Stoper Latka po odchodu ze Slavie posílil fotbalisty Liberce

Obránce Martin Latka po nedávném konci v pražské Slavii posílil fotbalisty Liberce. Jednatřicetiletý stoper dnes podepsal se severočeským klubem roční smlouvu a mohl by za něj nastoupit už ve čtvrtečním úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy na půdě Larnaky. Slovan o tom informoval na svých sociálních sítích.

Latka se v červenci dohodl na ukončení smlouvy ve Slavii a od té doby si hledal nové angažmá. Přemýšlel o zahraničí, do svých řad ho lákala i Příbram, ale nakonec se rozhodl pro Liberec, který čeká ve čtvrtek úvodní zápas s Larnakou. Severočeši věří, že se podaří dotáhnout veškeré administrativní záležitosti a Latka bude na Kypru k dispozici.

"Typově je Martin hráč, kterého v kádru potřebujeme. Mimo jiné má dostatek zkušeností i potřebnou výšku. Věřím, že nám pomůže," uvedl sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

"Nabídka Slovanu mě potěšila. Byli jsme dohodnutí prakticky okamžitě. Slovan má za sebou úspěšnou sezonu a já bych rád zapadl do zaběhnutého systému. Chci Slovanu pomoct k dalším úspěchům," prohlásil Latka.

Liberec potřebuje zlepšit defenzivu, v prvních třech kolech ligové sezony dostal šest branek a s jediným bodem je až na čtrnáctém místě tabulky. "Chybí nám výška, důraz. To nakonec ukázal i náš zápas ve Zlíně. Navíc Lukáš Pokorný odehrál poslední zápasy se sebezapřením, protože má zdravotní problémy," řekl kouč Jindřich Trpišovský.

"Máme hodně zápasů a nemůžeme věřit, že je všechny odehrajeme s jednou stoperskou dvojicí. S Martinem přichází nejen zkušenost, ale i potřebné centimetry. Navíc je to vynikající hlavičkář," dodal liberecký trenér.

Latka má na kontě 190 ligových zápasů a 17 vstřelených gólů, připsal si i jeden start za reprezentační A-tým. Vedle Slavie, s níž získal dva mistrovské tituly, hrál českou nejvyšší soutěž za České Budějovice. V zahraničí působil v Düsseldorfu, Panioniosu Atény a Birminghamu.

Autoři | Foto Slavia.cz

Štítky FC Slovan Liberec, Martin Latka, SK Slavia Praha, Evropská liga UEFA, AEK Larnaka, fotbalista, 1. FK Příbram, Kypr, Jan Nezmar, Fortuna Düsseldorf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stoper Latka po odchodu ze Slavie posílil fotbalisty Liberce  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.