Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Trpišovský: Vsázíme na týmovost, určité taktické vychytávky a na aktivní způsob hry

Fotbalisté Slovanu jsou na Kypru. Netradičně už v úterý odletěl celý manšaft do místa konání prvního utkání play-off Evropské ligy, kde se s Larnakou utkají o postup do základní skupiny. Trenér Jindřich Trpišovský ale moc dobře ví, že ho čeká náročné utkání proti kvalitnímu týmu se zkušenými hráči.

„Musíme hodně běhat a aktivně napadat. Český fotbal je jiný než ten zahraniční, když je dokážeme v dobrém tempu napadat, máme šanci, ale pokud bychom je pustili na balon, měli bychom problém. Hrají typický španělský fotbal s velkým množstvím krátkých přihrávek a míč vám nepůjčí. Vsázíme na týmovost, určité taktické vychytávky a na aktivní způsob hry,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Slovan má s play-off Evropské ligy dobré zkušenosti, když v loňském roce vyřadil chorvatský Split a prokousal se do základní skupiny. „Rozdílem bylo to, že jsme s Hajdukem začínali doma. Tentokrát míříme na první zápas ven. Zápas venku je vždy takový klíč pro výsledek, i když tam remizujete 0:0, je to strašně zrádné. V prvním duelu tak musíme hrát ofenzivně a snažit se vstřelit branku, což je značný rozdíl. Dál bych řekl, že nám před rokem příliš nikdo nevěřil,“ doplnil trenér.

Ten může počítat s většinou hráčů, kteří se objevili v utkáních s rakouskou Admirou ve 3. předkole. Připraven by měl být také zraněný Egon Vůch. „Egon s námi letí a v úterý už s mužstvem trénoval, věřím, že ho to alespoň na část zápasu pustí. Je s námi už i Martin Latka, v podstatě z marodů chybí pouze Ševčík. Všichni ostatní by měli být alespoň na část zápasu připraveni,“ uzavřel Trpišovský.

Utkání s kyperskou Larnakou začíná ve čtvrtek v 19:00. Přímý přenos bohužel nepřenáší žádná z českých televizí.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Jindřich Trpišovský, Evropská liga UEFA, Kypr, Egon Vůch, Martin Latka, Split

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trpišovský:  Vsázíme na týmovost, určité taktické vychytávky a na aktivní způsob hry  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.