Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Čím méně budou na míči, tím větší máme šanci uspět, říká před zápasem s Larnakou trenér Trpišovský

Vytvořit si co nejlepší pozici do domácí odvety a udělat všechno pro postup do základní skupiny Evropské ligy. To je cíl Slovanu v prvním utkání play-off, který dnes odehraje s kyperskou Larnakou. Ta může spoléhat na zkušenější kádr se španělskými hráči. To ale chtějí liberečtí proměnit ve výhodu.

„Doufám, že z toho naopak dokážeme udělat naši výhodu. Vnímám, že jsou oba celky úplně odlišné, nejen věkem, ale i způsobem hry. Na jedné straně je obrovská zkušenost Larnaky a na druhé naše dravé mládí. Věřím, že se to překlopí na naši stranu,“ říká před dnešním zápasem trenér libereckých Jindřich Trpišovský.

Jindřich Trpišovský si po vyřazení rakouské Admiry stojí za tím, že by utkání neměl ovlivnit nepodařený vstup nejvyšší domácí soutěže. „Nevydařený vstup do ligy nám alespoň na druhou stranu ukázal problémy, na kterých musíme pracovat a které musíme odstranit. Věřím, že i díky tomu se z nich dokážeme poučit,“ doufá kouč.

Klíčem k úspěchu by mohlo být ponaučení z chyb Spartaku Moskva, který překvapivě vypadl ve 3. předkole právě s Larnakou. „Musíme si vzít ponaučení z toho, jaké chyby Spartak v dvojzápase udělal. Ani jednou nedokázal Larnaku porazit, což je pro nás velké varování. Viděli jsme klady hráčů Larnaky a určitě musíme hrát aktivněji, než jak se prezentoval Spartak Moskva,“ uzavírá trenér.

Utkání s kyperskou Larnakou začíná ve čtvrtek v 19:00. Přímý přenos bohužel nepřenáší žádná z českých televizí. 

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Jindřich Trpišovský, trenér, Larnaka, Moskva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čím méně budou na míči, tím větší máme šanci uspět, říká před zápasem s Larnakou trenér Trpišovský  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.