Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Čekání na výhru pokračuje. Slovan s Brnem uhrál bezbrankovou remízu

Mizérie Slovanu v nejvyšší domácí soutěži pokračuje. Liberečtí nedokázali ani ve čtvrtém utkání sezony zvítězit a k bodu za remízu 1:1 s Jihlavou přidali pouze další bod za bezbrankovou plichtu s Brnem. Slovan tak i po čtvrtém kole zůstává až na čtrnáctém místě ligové tabulky.

Slovan poskládal základní sestavu s ohledem na čtvrteční rozhodující utkání play-off Evropské ligy. Ze sestavy, která vyběhla na trávník minulý týden v kyperské Larnace, zbyl v základní sestavě jen Bartošák. "Hlavní motiv bylo, aby se ze základní jedenáctky někdo nezranil," shrnul trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

První půle byla vyrovnaná na šance i držení míče. Jako první se do větší šance dostal v desáté minutě Da Silva, který zhruba z poloviny velkého vápna střílel vysoko nad. O sedm minut se po pěkné kombinaci dostali domácí opět do gólovky, když z úhlu centroval Nitranský napříč vápnem. Balon ale doputoval až do zámezí.

Úvod utkání přinesl ještě několik zajímavých momentů. Nejdříve Baroš reklamoval faul poblíž vápna, bohužel ale bezúspěšně. Po rychlém přechodu Zbrojovky do vápna Slovanu Řezníček z dobré pozice mířil nad. O minutu později měl šanci na reparát, jeho střelu ale pro změnu zblokoval Latka.

Nejblíže brance byli liberečtí v jednatřicáté minutě, kdy se přihrávka Hadaščoka dostala až na volného Baroše. Ten z těsné blízkosti ale orazítkoval jen tyč.

Dvacet minut před koncem zahrozili opět domácí a to několikrát. Po minutě na hřišti se do slibné situace dostal Ubong Moses Ekpai, který byl hned u tří šancí. Asi největší šance ale následovala o čtyři minuty později. Asi největší šance ale následovala o čtyři minuty později. Bartošák z těsné blízkosti střílel do prázdné branky, kde před brankovou čárou trefil míč do jednoho z brněnských obránců. Odražený balon brankář Melichárek chytil.

Hráči Slovanu v závěru utkání připravili pro Zbrojovku pořádný závar před brankou, kdy jedna šance střídala druhou. Slovan ale ani jednu ze šancí nedokázal proměnit v gól. V nastavení se do velké šance dostala také Zbrojovka. Střelu ale domácí brankář Hladký vychytal. 

"Musím hráče pochválit za výkon, který předvedli. Kromě jednoho střídajícího hráče předvedli své maximum," pochválil domácí trenér a dodal: "První poločas byl trochu nezáživný. Druhá půle byla jednoznačně v naší režii, kdy jsme měli hodně šancí. Vrcholem bylo přečíslení tři na jednoho, kdy jsme trefili bránícího hráče. Bohužel ke gólu to ale nevedlo a musíme se z toho dostat. Trošku nás provází malá křeč, že když se k šanci dostaneme do šance, tak překopneme bránu nebo něco podobného."

Liberecké trápení v úvodu sezony tak pokračuje i po čtvrtém kole. Slovan zatím získal jen dva body, se kterými se potácí na čtrnáctém místě tabulky. 

Jindřich Trpišovský se minimálně v nejbližších utkáních bude muset obejít bez Ondřeje Machuči. Ten musel po střetu s jedním z brněnských hráčů střídat. "Machuča měl podezření na zlomenou klíční kost. Rentgen ale ukázal na nějaký problém s vazy. Mimo hru tak nejspíš bude dva až tři týdny," uzavřel Trpišovský.

FC Slovan Liberec - FC Zbrojovka Brno 0:0

Rozhodčí: Houdek - Paták, Wilczek. ŽK: 62. Hadaščok, 64. Bartošák, 79. Nitrianský - 51. Vraštil, 57. Jakub Šural. Diváci: 4054

Sestavy: FC Slovan Liberec: Hladký - Nitrianský, Latka, Karafiát, Bartošák - Súkenník, Machuča (41. Bláha) - Hadaščok (76. Komličenko), Navrátil, Da Silva (69. Ekpai) - Baroš (C). FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Hyčka, Vraštil, Kijanskas, Lutonský – R. Buchta, Lacko – Jakub Šural (62. Pašek), Michal Škoda (71. Vávra), Štohanzl (85. Sedlák) – Řezníček (C).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, HC Kometa Brno, FC Vysočina Jihlava, Jindřich Trpišovský, FC Zbrojovka Brno, Da Silva, Evropská liga UEFA, AEK Larnaka, Ubong Moses Ekpai, Jakub Šural

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čekání na výhru pokračuje. Slovan s Brnem uhrál bezbrankovou remízu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.