Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Slovan veze z Příbrami první letošní ligovou výhru

Dlouhé čekání na první ligové vítězství v nové sezoně je u konce. Fotbalisté Slovanu dokázali v pátém kole porazit trápící se Příbram. Výhru libereckým zajistil jedinou brankou v utkání David Hovorka. Slovan se tak posunul na dvanácté místo v tabulce nejvyšší fotbalové ligy. Naopak Příbram čeká na první vítězství i vstřelený gól.

V prvním poločase se více prosazovala Příbram, o jednu z největších šancí se ale postaral liberecký Egon Vůch. Po čtvrthodině hry mu přímo na nohu poslal centr Bartl. Vůch ale v rozhodující moment mířil nad. Ten samý hráč si ještě v prvním poločase vysloužil žlutou kartu za nasimulovaný pád ve vápně.

Do druhého poločasu vlétla aktivněji Příbram. Po neproměněné šanci Trappa se do šance dostal David Hovorka, který po neúspěšném Vůchově pokusu z blízka poslal balon za záda brankáře Hrušky.

Středočeši se snažili srovnat, Slovanu ale stačila k vítězství jediná přesně mířená střela. Liberečtí dokonce na branku soupeře vystřelili pouze dvakrát. První ligové vítězství v sezoně ale dokázali uhájit a v tabulce se odrazili na dvanácté místo.

"Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože po tom, co jsme obětovali začátek sezony pro postup do Evropské ligy, jsme se potřebovali chytit. Hra nebyla nic moc, chyběla nám kvalita. Bylo vidět, že pro oba týmy to je strašně důležité utkání. Z fotbalu bolely oči, ale uválčili jsme to na morál a jsme rádi, že jsme ten jeden gól dali a přežili šance domácích. Doufám, že se to teď srovná a budeme mít klid," řekl trenér Slovanu Jindřich Trpišovský a dodal: "Kdyby se nám tento týden nepovedl, tak bychom nebyli v Evropské lize a hráli bychom o záchranu. Byly to asi tři nejtěžší dny za mého působení v Liberci. Chci poděkovat hráčům, že neslavili postup a dokázali se připravit. Je vidět, že to mají v hlavě srovnané."

1. FK Příbram - FC Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Branky: 52. Hovorka. Rozhodčí: Franěk - Moláček, Fišer. ŽK: 45. Trapp, 63. Jiránek - 31. Vůch, 41. Súkenník, 55. Pokorný, 79. Baroš.

Sestavy: 1.FK Příbram: Hruška – Tregler, Chaluš, Jiránek, Ferrara (55. Laňka) – Pilík, Trapp, Rezek (C), Krameš (67. Mahmutovič), Divíšek – Peltier (76. Majtan). FC Slovan Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný (C) (65. Latka), Bartošák (74. Nitrianský) - Súkenník, Sýkora - Bartl, Folprecht, Vůch - Baroš.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, 1. FK Příbram, David Hovorka, Egon Vůch, Evropská liga UEFA, S.P.A.L. 2013, Bílí Tygři Liberec, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan veze z Příbrami první letošní ligovou výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.