Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Generálka na Evropskou ligu, jak má být! Slovan dnes přivítá na svém stadionu mistrovskou Plzeň

Po krátké pauze čeká fotbalisty Slovanu další boj body do ligové tabulky. V sobotu ve 20:15 se liberečtí střetnou na stadionu U Nisy s mistrovskou Plzní. Oba týmy navíc zápas můžou brát jako generálku na první zápasy základní skupiny Evropské ligy, které sehrají ve čtvrtek.

Slovan v posledním kole před reprezentační přestávkou nastoupil k utkání v Příbrami a na pátý pokus se konečně mohl radovat ze zisku tří bodů. O jedinou branku duelu se krátce po změně stran postaral stoper David Hovorka. Liberečtí se zásluhou vítězství posunuli v tabulce na dvanáctou pozici. Během pauzy na liberecké fotbalisty čekalo přátelské utkání s druholigovým Žižkovem, ve kterém ani jeden z týmu nedokázal vstřelit branku.

„Naším cílem bylo v tomto zápase nasadit hráče, kterým chybí herní praxe a chtěli jsme je tedy vidět v utkání. Potřebujeme kádr udržet v zápasovém rytmu. Myslím si, že jsme odehráli docela dobrý zápas, kluci předvedli snaživý výkon a zejména v první půli jsme soupeře přehrávali. Celkově jsme viděli solidní individuální výkony, jen nás zlobila předfinální přihrávka. Často jsme špatnou kombinací zazdili hodně zajímavou šanci. I přes dobré výkony jsme tedy nedokázali vstřelit ani jeden gól, což mě trochu mrzí. Prosadit jsme se vzhledem k počtu příležitostí rozhodně měli,“ shrnul trenér Jindřich Trpišovský.

V zápase se také poprvé představil v dresu Slovanu útočník Miroslav Markovič, na jehož přestupu nyní klub intenzivně pracuje.

Utkání s Plzní bude určitě o poznání složitější. Poslední vzájemný zápas vyšel lépe Plzni, která koncem března na stadionu U Nisy zvítězila těsně 1:0.  Z devatenácti duelů hraných pod Ještědem Liberečtí ale devětkrát zvítězili a pětkrát prohráli. V posledních letech statistika hovoří spíše ve prospěch Plzně, která na stadionu U Nisy prohrála naposledy v roce 2007.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Viktoria Plzeň, Evropská liga UEFA, Plzeň 2-Slovany, Lužická Nisa, 1. FK Příbram, FK Viktoria Žižkov, David Hovorka, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generálka na Evropskou ligu, jak má být! Slovan dnes přivítá na svém stadionu mistrovskou Plzeň  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.