Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Lukáš Pokorný bude svým spoluhráčům chybět zhruba měsíc kvůli poraněnému koleni

Kapitán Slovanu Lukáš Pokorný bude svým spoluhráčům chybět zhruba měsíc. Při souboji s Ďurišem při sobotním utkání s Plzní poranil kolenní vazy a s týmem tak neodletí na první utkání Evropské ligy v Karabachu.

"Někde na půlce hřiště jsem šel do souboje s Ďurišem. Chtěl jsem vší silou odkopnout balón, on si ale šikovně dal tělo a já jsem půlkou nohy kopnul do něj. Okamžitě jsem ucítil bolest v koleni," popsal Lukáš Pokorný moment, jak ke zranění došlo. "Když jsem pak běžel, tak se mi podlamovalo koleno. Tak jsem se nechal ošetřit a věřil jsem, že to bude dobrý. Ale bolest jsem cítil pořád a nemohl jsem pořádně běžet. Moc jsem chtěl být na hřišti a klukům pomoct. Věřil jsem, že to rozběhám," dodal.

Sám Pokorný přiznává, že se zranění minimálně o víkendu podepsalo na jeho náladě. "Měl jsem z toho depku. Ta prognóza nebyla vůbec dobrá. Doktoři měli strach, že budu mít přetržené zkřížené vazy. Celou neděli jsem přemýšlel, co bude dál, jestli mám po sezóně," doplnil kapitán a odchovanec Slovanu. Dnes ráno odjel do Prahy na vyšetření, kde absolvoval magnetickou rezonanci a naštěstí vše dopadlo nejlépe, jak mohlo. „Mám trochu poškozený meniskus a částečně natržený vnitřní postranní vaz. Dva týdny budu nosit ortézu a pak se uvidí co dál. Když vše půjde dobře, tak bych mohl být za pět týdnů znovu na hřišti. V tuhle chvíli jsem hrozně rád, že nemusím na operaci. To by bylo po sezóně," uzavřel Pokorný.

To, že nejde o závažné zranění, potvrzuje také týmový lékař. „Odhadovaná doba léčby je zhruba měsíc. Hned od začátku se o něj bude starat tým fyzioterapeutů, které má Slovan k dispozici. Děláme vše proto, aby byl co nejdřív trenérům k dispozici," doplnil týmový doktor Pavel Buchvald.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Lukáš Pokorný, Plzeň 2-Slovany, Evropská liga UEFA, FC Viktoria Plzeň, úraz, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Pokorný bude svým spoluhráčům chybět zhruba měsíc kvůli poraněnému koleni  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.