Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Karabach dostává hrozně málo gólů, takticky jsou na obrovské úrovni, říká trenér Jindřich Trpišovský

Cesta pohárovou Evropou pro liberecké začíná dnes večer! Fotbalisté Slovanu se v Dalga Areně střetnou s ázerbajdžánským úřadujícím šampionem. Karabach s vypětím všech sil vyřadila v předkole Ligy mistrů Plzeň, liberečtí se chtějí ze zápasů Východočechů poučit a jako nejpodstatnější vidí nedostat se pod tlak.

„Hráči viděli nějaká videa, my jako trenéři ještě mnohem víc. Karabach dostává hrozně málo gólů, takticky jsou na obrovské úrovni a těžko se proti nim bude prosazovat. Hrají velmi zodpovědně. Hlavně se nesmíme dostat pod tlak, jako se to tady stalo Plzni, hráče do ofenzivy mají velmi kvalitní a rychlé,“ shrnul trenér Jindřich Trpišovský.

Ten se nebude moci v prvním základní zápase skupiny spolehnout na tradičně dobrý výkon kapitána Lukáše Pokorného, který bude kvůli zranění kolene absentovat. „Ztráta to pro nás rozhodně je. S Davidem Hovorkou na sebe byli zvyklí, ale to se stává. Věřím, že bude co nejdřív zpět, ale teď přichází šance pro další kluky, kteří jsou připraveni naskočit a budou se také chtít předvést,“ dodal trenér. Kapitánskou pásku proto v Baku oblékne Milan Baroš. „Cítím se velmi dobře, zdravotně na tom jsem v pořádku a to je pro mě důležité. Můžu být na hřišti na sto procent. Kolem jsou sice o deset dvanáct let mladší hráči, ale osobně se cítím výborně,“ dodal Baroš.

Trenér Jindřich Trpišovský se navíc může po jednozápasovém trestu opět vrátit na střídačku. „Když jsem viděl, jak to tu vypadá, jsem rád, že jsem na střídačce a ne v ochozech. Fanoušci budou asi divocí a byl by to pro mě na tribuně trochu problém,“ uzavřel trenér.

Utkání s Karabachem začíná v 17:00 a sledovat ho můžete na Nova Sport 1.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky trenér, Jindřich Trpišovský, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů UEFA, Evropa, Plzeň 2-Slovany, Milan Baroš, Lukáš Pokorný, David Hovorka, Baku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karabach dostává hrozně málo gólů, takticky jsou na obrovské úrovni, říká trenér Jindřich Trpišovský  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.