Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Slovan jasně přehrál Teplice. Díky brankám Folprechta a Breiteho zvítězil 2:0 a posunul se v tabulce

Pět týdnů dlouhé čekání na ligovou výhru je u konce. Fotbalisté Slovanu v neděli večer jasně přehráli Teplice a odrazili se od chvostu ligové tabulky. Po brankách Folprechta a Breiteho v úvodu druhého poločasu zvítězili 2:0 a posunuli se na třinácté místo. Oproti svým soupeřům mají liberečtí navíc o jedno odehrané utkání méně.

První poločas nepřinesl žádnou branku, liberečtí ale mezi tři tyče vystřelili čtyřikrát, Teplice ani jednou. Jako první zahrozil Vůch. Ten se pokusil už ve čtvrté minutě zkrotit do sítě Bartlovu přihrávku. Jeho pokus ale skončil v boční síti branky Grigara.

Na hráčích Slovanu bylo vidět od prvních minut, že nutně potřebují bodovat. Do další velké šance se dostal Komličenko už o čtyři minuty později. Coufalův centr si ale nedokázal zpracovat a balon tak skončil v rukou teplického gólmana.

Po čtvrthodině hry zahrozili také tepličtí, když osamocený Filla mířil pouze do břevna. Jistému gólu na druhé straně zabráni záhy Grigar, když vyrazil na roh střelu Komličenka.

Liberec nepolevoval v tlaku ani v druhém poločase. Breite po deseti minutách našel Vůcha, který z první pálil na branku Grigara. Ten se ale nenechal překvapit a krásným zákrokem jeho střelu vychytal.

O minutu později už ale necelé tři tisícovky prokřehlých diváků rozehřál Zdeněk Folprecht. Bartl přesprintoval s balonem na noze půlku hřiště, na pravé straně našel Komličenka, který centroval do vápna. Vůch pohotově přiklepl balon na Folprechta a ten do odkryté branky zakončil.

Po hodině hry bylo na stadionu U Nisy ještě veseleji. Breite ve vápně nezazmatkoval a v souboji s teplickým gólmanem snadno z bezprostřední blízkosti poslal balon za jeho záda – 2:0.

Teplice se snažili v závěru utkání libereckým boj o tři body zkomplikovat. Pořádný závar před brankou si prožil domácí Dúbravka osm minut před koncem. Během zhruba pěti sekund vystřelili tepličtí na jeho svatyni třikrát. Všechny střely ale dokázal Slovenský brankař vychytat.

V posledních minutách neodkázali hosté na konečném výsledku už nic změnit, liberečtí si tak připsali druhé ligové vítězství v sezoně a posunuli se na třinácté místo tabulky.  

„Jsou to zlaté tři body ze všech pohledů. Chtěli jsme konečně doma vyhrát a to se povedlo. Byli jsme od začátku lepším mužstvem.  Přiblížili jsme se výkonu, které jsme předváděli loni. Takhle by měl Slovan hrát. Byl to zajímavý zápas a v ligové sezoně asi nejlepší a nejpřesvědčivější výkon,“ shrnul na pozápasové tiskové konferenci trenér Jindřich Trpišovský a dodal: "Od první minuty jsme si vytvářeli šance. Přežili jsme ve 13. minutě těžkou chvíli, kdy Fillo trefil břevno, ale myslím, že jsme vyhráli zaslouženě."

FC Slovan Liberec - FK Teplice 2:0 (0:0)

Góly: 56. Folprecht (Vůch), 60. Breite. Rozhodčí: Ardeleánu – Pelikán, Boček. ŽK: 73. Hovorka – 45. Kodeš, 69. Červenka, 71. Kučera, 90. Vondrášek. Diváci: 2936.

Sestavy: FC Slovan Liberec: Dúbravka – Coufal (C), Hovorka, Karafiát, Sýkora – Folprecht, Breite – Bartl (79. Súkenník), Marković (67. Ševčík), Vůch – Komličenko (85. Baroš). FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma – Ljevakovič (C) – Hora (87. Kukec), Kučera, Kodeš (60. Potočný), Fillo – Vaněček (67. Červenka)

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FK Teplice, Zdeněk Folprecht, Bílí Tygři Liberec, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan jasně přehrál Teplice. Díky brankám Folprechta a Breiteho zvítězil 2:0 a posunul se v tabulce  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.