Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Sparta nebo Liberec? Trpišovský se v pondělí sejde s majitelem Slovanu

„Sparta předchází pád“ nebo „Sparta se odmítá“. Přesně taková hesla vyvěsil liberecký kotel při nedělním utkání Slovanu s Teplicemi. Reagoval tak na situaci kolem trenéra Jindřicha Trpišovského. Právě jeho jméno je čím dál více skloňováno ve spojení se Spartou, která hledá náhradu za Zdeňka Ščasného, a to se samozřejmě fanouškům nelíbí.

"Všichni mluví o té situaci. To všechno není jednoduché pro nikoho, ani pro fanoušky. Jsem rád, že to proběhlo touhle formou, že to nebylo nějaké ostřejší. Jenom z tribuny jsem slyšel, že mě přestanou mít rádi," řekl na pozápasové tiskové konferenci Jindřich Trpišovský.

Samotný trenér má podle svých slov v hlavě už stanovisko, které chce zítra oznámit hráčům a vedení klubu. V pondělí dopoledne se proto sejde s majitelem Slovanu Ludvíkem Karlem. „Nebudu proto nyní říkat víc, tým by měl vše vědět jako první. Zítra dopoledne mám schůzku s naším majitelem, kde se situace bude řešit. A pak už to mají v rukách hlavně kluby. Přísahám, že nevím, jak to dopadne,“ dodal.

Trpišovský má v Liberci smlouvu do konce sezony. Podle jeho slov bude zklamaný, ať se rozhodne tak nebo tak. "Moje srdce bude z půlky zklamané, ať to dopadne tak nebo tak. Liberec mám rád, je pro mě strašně důležitý. Dal mi obrovskou šanci a já udělal vše pro to, abych tu šanci lidem tady splatil. Teď nastala tahle situace, která není jednoduchá," řekl po dnešním zápase Trpišovský.

Trpišovský žije v Liberci svůj fotbalový sen. Pod Ještěd přišel z druholigového Žižkova, do té doby neměl s prvoligovým fotbalem zkušenosti. Ve své první sezoně v nejvyšší lize dovedl Slovan ke třetímu místu, hned za Plzní a Spartou. 

Foto Petra Menclová

Štítky FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, Jindřich Trpišovský, FK Teplice, Zdeněk Ščasný, FC Viktoria Plzeň, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta nebo Liberec? Trpišovský se v pondělí sejde s majitelem Slovanu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.