Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do Liberce míří zhruba pět stovek italských fanoušků

Liberec se opět připravuje na nájezd fotbalových fanoušků. Tentokrát pod Ještěd míří zhruba 500 příznivců italské Fiorentiny, která ve čtvrtek sehraje utkání s libereckým Slovanem v rámci Evropské ligy. Na pořádek pod Ještědem budou dohlížet policisté z Libereckého, Ústeckého a Středočeského kraje.

„Fanoušci hostujícího týmu by měli přijet do Liberce již v dopoledních hodinách převážně svými osobními vozidly, a část fanoušků také organizovaně autobusy,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Společně s policisty bude na pořádek dohlížet více jak dvacetičlenný antikonfliktní tým, který bude důležitým komunikačním prostředníkem pro italské fanoušky. „Jejich role je při obdobných opatřeních naprosto nezastupitelná. Připraveni jsou i strážníci městské policie,“ dodala mluvčí.

Při posledním utkání s řeckým PAOK Soluň město  přistoupilo k vytvoření „fans zóny,“ neboli „bezpečné zóny“ na Papírovém náměstí, kde bylo pro fanoušky připraveno zázemí. Nyní nebude vytvořena "fans zóna." Papírové náměstí ale policie pro fanoušky doporučuje jako bezpečnou zónu, odkud vyjde také jejich pochod na stadion.

Právě pochod nejspíš zkomplikuje dopravu v centru Liberce po čtvrteční páté hodině odpolední. Fanoušci by měli být opět doprovázeni Širokou ulicí, dále U Lomu, Valdštejnskou a Chrastavskou ulicí. Pro parkování autobusů a dodávkových vozidel bude doporučeno parkování v ulici Winterova.

„Na stadionu bude z důvodu zajištění bezpečnosti také zvýšený počet pořadatelů a pracovníků bezpečnostní agentury, kteří budou pro případ řešení konfliktů neustále v úzkém kontaktu s policisty,“ uzavřela mluvčí.

Foto Petr Zbranek

Štítky Liberec, Ještěd, Středočeský kraj, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Fiorentina, PAOK FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce míří zhruba pět stovek italských fanoušků  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.