Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bude to klíčový zápas, říká trenér Trpišovský před utkáním s Fiorentinou

Neprohrát. To je jasný cíl fotbalistů Slovanu před čtvrtečním utkání Evropské ligy s italskou Fiorentinou. Liberečtí mají na svém kontě po dvou zápasech jediný bod a pokud si chtějí reálně udržet postupové naděje, nesmí prohrát. Podle trenéra Jindřicha Trpišovského půjde o klíčové utkání.

„Bude to klíčový zápas. Mám pořád v hlavě to, že se Slovanu dlouho nepodařilo vyhrát domácí utkání v Evropské lize. Chci aby lidi odcházeli ze stadionu spokojení a neviděli vítězství jen v televizi, když hrajeme venku,“ shrnul trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Italská Fiorentina vede tabulku skupiny J Evropské ligy, když na úvod uhrála bezbrankovou remízu s PAOK Soluň a poté rozstřílela Karabach 5:1. V domácí Serii A se ale výsledkově trápí. Je čtrnáctá a v sedmi zápasech jen dvakrát vyhrála. „I když je v dolní polovině tabulky, má v zápasech často více střel na bránu a je lepší na hřišti. Hrají navíc na naše podmínky v atypickém rozložení. Je to vyspělý tým s míčem a v soubojích. Ze soupeřů, co jsme měli, je Fiorentina určitě v útočné fázi nejnebezpečnější,“ dodal Trpišovský.

Italským týmům se ale na české půdě podle statistik příliš nedaří. „Ligu berou jinak, než domácí soutěž. Serie A je pro ně daleko víc, protože to není Liga mistrů. Fiorentina se na zápas určitě připraví dobře a nepodcení nás. Zítřejší utkání je pro nás hrozně moc důležité,“ doplnil obránce Vladimír Coufal.

Slovan v obou předchozích zápasech základní skupiny Evropské ligy předvedl, že do pohárů patří, když pokaždé otevřel skóre už v první minutě. Na vítězství to ale ani jednou nestačilo. Na hřišti ázerbajdžánského Karabachu dostal branku v závěru nastavení a remizoval 2:2. Doma se Soluní prohrál 1:2, když rozhodující branku dostal v 82. minutě.

Liberečtí se budou moci zítra spolehnout na téměř kompletní kádr. Chybět by měl jen dlouhodobě zraněný kapitán Lukáš Pokorný a Ubong Ekapai, který si vyřizuje vízum.

Zápas na stadionu U Nisy má ve čtvrtek výkop v 19:00.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky ACF Fiorentina, Jindřich Trpišovský, trenér, Evropská liga UEFA, PAOK FC, Liga mistrů UEFA, Vladimír Coufal, Lukáš Pokorný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bude to klíčový zápas, říká trenér Trpišovský před utkáním s Fiorentinou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.