Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bárka se potápí, Slovan jde ke dnu

Těmi to slovy by nejspíš okomentoval situaci na chvostu tabulky nejvyšší fotbalové ligy všem dobře známý Ivan Horník. Fotbalisté Teplic vyhráli včera večer v Liberci díky brankám Štěpána Vachouška a Egona Vůcha 2:0. Slovan tak prohrál i třetí jarní zápas a bodově se tak na něj dotáhl poslední Hradec Králové.

Liberec byl v prvním poločase aktivnějším týmem, nedokázal ale zlomit střelecké prokletí. Selhal zejména Frýdek, který dvakrát minul prázdnou branku. Poprvé se do velké šance dostal v 11. minutě poté, co Šural těsně před gólmanem Grigarem tečoval míč, podruhé mohl ve 20. minutě potrestat špatné vyběhnutí teplického brankáře, ale trefil jen břevno.

Teplice naopak udeřily z první vážnější akce. Ve 13. minutě se po rohovém kopu dostal k odraženému míči na hranici vápna Vachoušek a povedenou ranou z voleje poslal hosty do vedení. V lize se zkušený záložník prosadil takřka přesně po roční odmlce.

"My buď dostaneme nějakou hloupou branku, nebo nějakou po krásné střele. Sami pak z těch tří šancí buď dáme břevno, nebo to neproměníme," lamentoval trenér Jiří Kotrba nad smůlou, která se Liberce drží.

Inkasovaná branka s domácími viditelně otřásla, a i když měli po přestávce optickou převahu, byla z velké části bezzubá. Navíc ani Teplice se do útoku nijak nehrnuly a na dlouhou dobu tak byla jedinou šancí nenápadná střela hostujícího Potočného z 66. minuty do tyče.

Další vážnější příležitost přišla až v 80. minutě, ale Bakoš z přímého kopu na středu vápna technickou střelou Grigara nezaskočil. Liberec se poté nadechl k závěrečnému náporu, ale výrazně zahrozil jen po dlouhé Frýdkově autu, který nadělal teplické obraně velké problémy.

"Udělali jsme veliký risk, dali jsme Pavelku na pravého beka a hráli s co nejvíc ofenzivním mužstvem. Ovoce to přineslo, protože jsme měli drtivý tlak. Ale máme velké problémy najít svého hráče, když dostaneme balon do vápna. To je teď náš největší problémy kromě toho, abychom se někdy dostali do vedení a utkání se pro nás vyvíjelo příznivě," řekl Kotrba.

Na druhé straně opět udeřilo z ojedinělého útoku. Nivaldo obral o míč Ndiayeho a přihrál Potočnému, s jehož střelou si ještě Kolář poradil, ale na Vůchovu dorážku už nedosáhl.

"Do druhé půle jsme chtěli jít jinak než na Slavii, kde jsme 25 minut byli jen ve svém velkém vápně. Druhá půle dnes sice byla horší než první, ale pořád o stupeň lepší než na Slavii," řekl teplický trenér Petr Rada, který v minulosti vedl Liberec. "Přečkali jsme některé nebezpečné situace, na druhou stranu jsme nastřelili tyč a pak jsme vstřelili branku v době, kdy domácí chodili ve více hráčích do útoku a vznikala tam okénka," dodal.

Teplice si tak udržely neporazitelnost pod novým trenérem Petrem Radou (2 výhry, 1 remíza), posunuly se na páté místo v tabulce a za čtvrtou Mladou Boleslaví zaostávají o dva body. Liberec naopak prodloužil sérii bez vítězství na sedm zápasů a na předposlední příčce ho stejně jako Hradec dělí od záchrany tři body.

Napsal Michael Daněk a ČTK

Štítky FC Slovan Liberec, FK Teplice, FC Hradec Králové, Štěpán Vachoušek, Egon Vůch, Ivan Horník, trenér, SK Slavia Praha, Petr Rada, Jiří Kotrba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bárka se potápí, Slovan jde ke dnu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.