Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Chlapy už trénovat nechtěl, Slovanu ale jde na pomoc

Člověk míní, pánbůh mění. Tohle přísloví se možná dostalo na jazyk i Davidu Vavruškovi. Novému trenérovi áčka Slovanu Liberec. Ještě nedávno přitom prohlašoval, že trénovat chlapy ho po štacích v Příbrami a Opavě neláká a chce se věnovat mladíkům a juniorce. Po odvolání Jaroslava Šilhavého je všechno jinak.

Konec trenéra Šilhavého byl od úterý propírán všude možně, pojďme se ale podívat na to, kdo jej nahradí. David Vavruška je dvaačtyřicetiletý trenér, který si dobré jméno udělal při štaci v Příbrami. S podceňovaným týmem hrál ofenzivní fotbal se spoustou gólů. Jenže podle jeho slov jej to vždy táhlo spíš k mládeži. A i proto se před začátkem sezóny dostal do Liberce, kde převzal juniorku.

Mladý tým pod jeho vedením poměrně šlape a jeho působení v Liberci je hodnoceno kladně. Asi většina odborníků i fanoušků si myslela, že Vavruška se, i přes jeho nechuť, jednoho dne stane trenérem áčka. Že to bude ale takhle brzo, nečekal ani on sám. „Nikam jsem se nehrnul, po návratu do ligy jsem netoužil. Situace se ale vyvinula jinak. Bylo by zbabělé a alibistické, kdybych tu žádost o pomoc odmítl. Přijal jsem jí a jsem připraven udělat vše proto, aby byl Slovan úspěšný a fanoušci spokojení,“ okomentoval pro klubový web své jmenování.

Sám říká, že má rád disciplínu a řád, líbí se mu formovat mladé hráče. Kdo viděl jeho koučování při zápasech juniorky, musí dát za pravdu. Vavruška je impulzivní a nebojí se hráče seřvat. Možná jeho energie spícímu áčku pomůže.

Jak se mu povede, můžete vidět i vy. Už v sobotu se představí na lavičce v zápase proti Slovácku.

Autoři

Štítky slovan, vavruška, FC Slovan Liberec, trenér, Jaroslav Šilhavý, Příbram, Opava, David Vavruška, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapy už trénovat nechtěl, Slovanu ale jde na pomoc  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.