Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Chorvatská klika je pryč. Nedávno zmizel poslední statečný

Já vím, je to už s křížkem po funuse. Jenže jsem se teď prohrabával Twitterem a narazil na fotku pěti Chorvatů, kteří v jednu dobu hráli v Liberci. Není to tak dávno, ale všichni už jsou pryč. Pamatujete? Jako první přišel Andrej Kerić a zanechal tu velký dojem, dokonce se stal králem střelců. Chorvatskou kapitolu uzavřel nedávno Renáto Kelić.

Ač je to s podivem, v Liberci byl pět a půl roku a byl služebně nejstarším hráčem. Ve dvaadvaceti letech! Do Liberce se dostal vlastně díky Andreji Kerićovi. Ten přišel do Slovanu z chorvatského Vinkovci v roce 2008 a liberečtí fanoušci byli u vytržení. Když si malý hubený útočník vzal míč, pelášil k bráně tak rychle, že mu nikdo nestačil. V druhé sezóně v Liberci se stal králem střelců. Pak ho zvábila Sparta a bylo po Kerićovi. Jeho přestup přinesl hodně zlé krve, fotbalista byl dokonce přeřazen do béčka. Po Slovanu už se ale neprosadil, nyní je v béčku Sparty.

To už tu ale hrál i Renáto Kelić. Nejen, že má skoro stejné příjmení jako Kerić, navíc pochází také z Vinkovci. Přišel sem v sedmnácti letech a nejdřív se rozkoukával v béčku. Ale velmi brzy se začal dostávat do sestavy áčka, poslední dva roky už se v sestavě neobjevil jen kvůli zranění.

V Liberci ale hráli i další. Emoce svým projevem vzbuzoval Lovre Vulin. Levý bek když neměl den, rozčiloval fanoušky na tribunách do běla. Pak ale dokázal vystřelit ze třiceti metrů a byl  z toho gól.

V Liberci se neprosadil Matej Sivrić. Obrovský talent, ale horká hlava. Říkalo se, že právě kvůli své povaze musel ze Slovanu pryč. Ale byli tu i další. Josip Čorić, který se proslavil dvěma góly Plzni, nebo Tin Karamatić. Ten se ale do áčka nedostal. V jednom z libereckých barů měl incident s jiným hostem a musel pryč.

Autoři

Štítky chorvati, slovan, FC Slovan Liberec, Renato Kelić, Andrej Kerić, Twitter, AC Sparta Praha, Vinkovci, FC Viktoria Plzeň, Lovre Vulin, Josip Čorić, Matej Sivrić

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chorvatská klika je pryč. Nedávno zmizel poslední statečný  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.