Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Chyběl jen kousek. Slovan po remíze v Alkmaaru v Evropě končí

Fotbalisté Slovanu se rvali až do konce, na postup do další fáze Evropské ligy ale nedosáhli. Chybělo ale málo, Slovan v Alkmaaru odehrál skvělý druhý poločas a od postupu byl pár centimetrů. V devadesáté minutě se po ruce obránce Gouweleewa měla kopat penalta, rozhodčí ale nezapískal.

V první půli to přitom na žádný velký boj o postup nevypadalo. Alkmaar si v pohodě hlídal náskok, po dvaceti minutách ho dokonce navýšil, když se, stejně jako v Liberci, trefil obránce Viergever. Slovan měl jedinou šanci, když dvě minuty po gólu pálil z hranice šestnáctky Rajnoch. Liberečtí navíc po půlhodině přišli o Frýdka, který ze hřiště odkulhal s bolestivě naraženým bokem.

Druhá půle už byla o něčem jiném, Slovan zapnul na plné obrátky a dvacet minut před koncem vyrovnal po centru Šurala Budnik. V závěru mohl Liberec několikrát přidat postupový gól. Jen centimetry chyběly při střelách Fleišmana, či Pimpary. Druhý jmenovaný pak vyslal i další gólovou střelu, kterou ale rukou zastavil obránce Gouweelew, rozhodčí ale nezapískal a brzy už byl konec.

Slovan navíc přišel o Fleišmana, kterého nešetrně sestřelil obránce domácích, a hráč Liberce musel vystřídat.

Liberecké nyní čeká ligová soutěž, ve které by rád obhájil třetí místo a postup do příštího ročníku evropských pohárů. Pokud by se to povedlo, Slovan by díky dobrému koeficientu mohl být v předkolech nasazený.

Autoři

Štítky slovan, Alkmaar, FC Slovan Liberec, Evropa, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chyběl jen kousek. Slovan po remíze v Alkmaaru v Evropě končí  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.