Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Devátá remíza v sezoně. Slovan si doma neporadil s Jihlavou

Fotbalisté Liberce hráli v 15. ligovém kole s Jihlavou 2:2 a připsali si už devátou remízu v sezoně. Vysočina vedla 2:0 po trefách Tomáše Kučery a Bosňana Murise Mešanoviče, v 76. minutě ale snížil Josef Šural a v první minutě nastavení srovnal Vojtěch Hadaščok.

Slovan tak zažehnal pád na předposlední místo tabulky a stále má šanci splnit úkol od vedení získat v závěrečných dvou podzimních duelech čtyři body. Jihlava bodovala i v šestém duelu pod koučem Romanem Kučerou.

Liberec pod hrozbou pokut začal aktivně a v úvodních deseti minutách diktoval tempo. Jenže k žádné velké šanci to nevedlo a místo toho z první pořádné akce udeřili hosté.

Výrazně jim pomohla velká chyba domácího gólmana Koláře, který v jedenácté minutě překvapivě propustil slabou přízemní střelu do středu branky zpoza vápna v podání Kučery. Syn nového jihlavského trenéra se trefil potřetí v této ligové sezoně.

Slovanem inkasovaná branka citelně otřásla a zbytek první půle odehrál v křeči. Až v závěru úvodního dějství si díky sérii standardek vytvořil mírný tlak, ale hostující brankář Hanuš nemusel zasahovat.

Liberecký trenér Samuel Slovák po přestávce posílil útok o Luckassena, jeho svěřenci ale začali až příliš otevírat hru a rychle na to doplatili. Dva brejky ještě Vysočina nevyřešila dobře a s Fulnekovou střelou si poradil Kolář, po následném rohu se už ale v 56. minutě prosadil hlavou Mešanovič. Bosenský útočník skóroval ve čtvrtém kole za sebou.

Slovanu nezbývalo než hrát vabank, v koncovce měl i smůlu. Ďubkovi ve vyložené šanci odskočil míč, vzápětí Delarge pálil nad. Definitivně rozhodnout mohl hostující Harba, ale samostatný únik mu zlikvidoval Kolář.

V 76. minutě už Liberec snížil, když se po Delargeově přihrávce posedmé v ligové sezoně trefil Šural. Domácí ožili a sevřeli soupeře před jeho vápno.

Šural ani v předposlední minutě Delarge ještě srovnat nedokázali, ale v první minutě nastavení už zužitkoval velký liberecký tlak střelou zblízka na zadní tyč střídající Hadaščok.

Napsala ČTK

Štítky FC Vysočina Jihlava, Bílí Tygři Liberec, Josef Šural, Vojtěch Hadaščok, Tomáš Kučera, Roman Kučera, Samuel Slovák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devátá remíza v sezoně. Slovan si doma neporadil s Jihlavou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.