Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Fotbalisté Liberce se pokusí v odvetě s Giurgiu o "zázrak"

V minulé sezoně Evropské ligy došli fotbalisté Liberce až do jarních vyřazovacích bojů, teď jim však hrozí, že vypadnou už ve 3. předkole. Severočeši před týdnem prohráli v úvodním utkání v rumunském Giurgiu jasně 0:3 a ve čtvrteční domácí odvetě se musejí pokusit o malý "zázrak".

"Bude to hodně těžké, ale nevzdáváme se. Dáme do odvety vše a pokusíme se o malý zázrak," řekl novinářům liberecký kapitán Jiří Fleišman. "Bude pro nás samozřejmě těžké dotahovat tenhle náskok, ale určitě uděláme vše pro to, abychom to Astře ještě v odvetě co nejvíc zkomplikovali," doplnil slovenský kouč Liberce Samuel Slovák.

Slovan už jednou zažil, jaké je to ztratit třígólový náskok. Před pěti lety zvítězil na hřišti jiného rumunského týmu Dinama Bukurešť po řádění fanoušků kontumačně 3:0, v domácí odvetě ale stejným výsledkem prohrál a pak neuspěl v penaltovém rozstřelu. Teď Liberečtí doufají v opačný scénář.

"Vždy se dá všechno otočit. Kdybychom nevěřili, nemusíme odvetu ani hrát. Jsem naprosto přesvědčený, že jsme schopni doma vyhrát, protože si nemyslím, že bychom byli horší rozdílem třídy," řekl záložník Josef Šural. "Doma musíme vyhrát a teď jde o to, kolik jsme schopni vstřelit branek. Tak jako oni dali tři, můžeme dát nyní tři my," dodal.

Liberci se ale v posledních zápasech střelecky vůbec nedaří. Neskóroval 249 minut, o víkendu v lize doma jen remizoval s Příbramí 0:0 a protáhl čekání na výhru na tři duely. "Věřím, že to zlomíme. Musíme začít hrát ne na 100, ale na 150 procent," řekl Fleišman.

Liberec potřebuje zlomit špatnou bilanci s rumunskými týmy, s nimiž prohrál čtyři z pěti duelů. Vypadl s Dinamem Bukurešť i předloni s Kluží a teď mu to samé hrozí s Astrou. "Není na co čekat, musíme na ně vlítnout od začátku. Aspoň to bude otevřený fotbal a třeba padne hodně branek," řekl záložník David Pavelka, jehož start je kvůli potížím s kolenem nejistý.

Severočeši si musejí dát pozor především na soupeřovy brejky, které nedokázali zachytit v prvním utkání. "Musíme se z toho ponaučit. V odvetě je asi musíme víc presovat, abychom je k těm balonům za obranu nepustili," nabádal Fleišman.

Astra má před odvetou všechny trumfy na své straně. Neprohrála 12 soutěžních utkání po sobě, už 313 minut neinkasovala a naposledy utrpěla třígólovou porážku předloni v květnu. "Náskok 3:0 nám dává naději a sebedůvěru do odvety, ale bereme ji vážně," uvedl trenér Daniel Isaila. Zápas začne v Liberci v 18:00 a přímý přenos odvysílá Nova Sport.

Napsala ČTK

Štítky FC Slovan Liberec, FC Astra Giurgiu, Evropská liga UEFA, fotbalista, Jiří Fleišman, FC Dinamo București, Samuel Slovák, CFR Kluž, 1. FK Příbram, Josef Šural

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Liberce se pokusí v odvetě s Giurgiu o "zázrak"  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.