Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Fotbalisté Slovanu podpořili sociálně znevýhodněné děti

Ukázat správnou cestu „dětem z ulice,“ které mají často nakročeno k drogám nebo krádežím. Přesně to je už nějakou dobu cílem fotbalistů z Krásné Studánky, kteří pro ně pravidelně organizují fotbalové tréninky. Spolu s nimi se pondělního tréninku zúčastnili také Jan Nezmar, Isaac Sackey a Kevin Luckassen.

"Vzali jsme ten projekt pod svá křídla. Každé pondělí chodíme trénovat do tělocvičny a musím říct, že máme z přístupu kluků velkou radost," řekl Roman Šotola, který za projektem stojí. "Tréninky navštěvují kluci od 11 do 19 let, trocha toho pedagogického pohledu je tak potřeba," dodal.

Pondělní trénink s hráči Slovanu a sportovním ředitelem Janem Nezmarem byl pro svěřence studáneckých fotbalistů odměnou za jejich přístup. "Náš klub není jen o profesionálním fotbale. Máme akademii pro mládež, ve které trénuje na 300 mladých kluků. Je naší povinností podobné projekty podporovat. Fotbal je fenomén a určitě velmi dobrou alternativou pro kluky z ulice. Ne každý má to štěstí, že ho ke sportu vedou rodiče, proto jsem za tento projekt velmi rád," řekl Jan Nezmar

Návštěvu afrických fotbalistů si po tréninku pochvaloval i pomyslný patron projektu Roman Šotola. "Bylo fajn, že přišli právě Sackey a Luckassen. Kluci viděli, že se dá v naší společnosti adaptovat i s africkými kořeny. Tak proč by to nemohli zvládnout oni," dodává Šotola.

Štítky fotbalista, trénink, Jan Nezmar, Isaac Sackey, Kevin Luckassen, projekt, Liberec XXXI-Krásná Studánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slovanu podpořili sociálně znevýhodněné děti  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.