Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fotbalové Čertice nafotili odvážný kalendář v pivovaru Konrad

Po úspěšném, lehce erotickém, celoročním kalendáři fotbalistek FK Baumit Jablonec na rok 2012 si hráčky se svými atraktivními mladými těly troufly na další fotografování, tentokrát v exteriéru vratislavického pivovaru Konrad.

Fotbalové modelky, bez zeleno bílých dresů a bez míče, od žákyň přes dorostenky až po ženy, tu více či spoře oblečené, bez míče, dělají na snímcích mistra fotografa Michala Veleho čest fotbalu i pivovaru ve Vratislavicích nad Nisou.

Jako decentní umělecký počin je kalendář je netradiční i v tom, že začíná měsícem březen a končí únorem 2015.

„V římské říši vznikl způsob počítání a označování dnů, který se v Evropě udržel po celý středověk. Římský rok byl rozdělen na 12 měsíců, ovšem oproti dnešní době začínal původně prvním měsícem - březnem, což mělo vliv jak na jména měsíců, tak na vkládání dne v přestupném roce na konec února, tedy tehdy na konec roku,“ vysvětlil trenér a vedoucí a sekretář ženských týmů FK Baumit Jan Štol pozdější vydání kalendáře na rok 2014.

Podle něj se ukázalo, že tajemná místa určená pro výrobu zlatavého moku v pivovaru Konrad, partnera ženského Baumitu, lze s malou nadsázkou využít též pro běžné úkony fotbalového týmu.

„Shodli jsme se, že focení kalendáře bylo nefalšovanou KONcentrovanou RADostí a věříme, že stejně bude náš nový kalendář působit i na všechny příznivce našeho regionálního pivovaru a především dívek v kopačkách FK Baumit Jablonec,“ potvrdil trenérovi ředitel pivovaru Petr Hostaš.

Kalendář v úvodním nákladu 100 kusů i přes vysokou kvalitu stojí pouhých 220 Kč, jeho náklad je zatím 100 kusů a o grafiku s tiskem se postarala společnost Macek a Kusala z Jablonce nad Nisou. Výtěžek prodeje je určen k financování nastávající fotbalové dívčí sezóny.

Ke koupi je ve stánku suvenýrů FK Baumit Jablonec, ve Sport baru v jablonecké Lidické ulici, v pivovarské prodejně vratislavického Pivovaru Konrad, a také osobně po domluvě se sekretářem žen FK Baumit Jablonec Janem Štolem ( stol@tvrtm.cz).

Foto Jiří Langer

Štítky pivovar, fotbal, FK Baumit Jablonec, Římská říše, Evropa, Pivovar Vratislavice nad Nisou, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Jiří Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalové Čertice nafotili odvážný kalendář v pivovaru Konrad  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.